Ontslagronde bij Norwegian: 600 van de 10.000 medewerkers blijven over

Op maandag 9 november is bekendgemaakt dat Norwegian (D8) geen financiële steun van de Noorse overheid ontvangt. Door het uitblijven van financiële steun is Norwegian genoodzaakt om een nieuwe ontslagronde door te voeren. Zo blijven er in totaal 600 van de 10.000 medewerkers over bij de Noorse budgetmaatschappij.

Vliegtuig van Norwegian van onderen

Geen financiële steun van de Noorse overheid

Gisteren is het verzoek voor een nieuw steunpakket voor budgetmaatschappij Norwegian door de Noorse regering afgewezen. Dit was een grote teleurstelling voor het luchtvaartmaatschappij. Nog op dezelfde dag is een nieuwe ontslagronde aangekondigd waarbij 1.600 medewerkers hun baan verliezen. Dit is een fractie van het aantal medewerkers voor corona. Toen waren er nog 10.000 medewerkers in dienst.

Inkrimpen van netwerk en vloot  

Ook de vloot en het netwerk van de budgetmaatschappij vermindert de aankomende maanden. Zo vliegt Norwegian straks alleen nog naar dertien binnenlandse bestemmingen vanaf thuisbasis Oslo. Deze vluchten worden dan uitgevoerd door zes Boeing 737-800’s. De overige vloot blijf voorlopig aan de grond staan.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim in de uitzending van EditieNL over de corona-vouchers
Volgende nieuwsitem
Kabinet zet invoering vliegtaks door
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding