Nederlands glorie: Schiphol heeft grootste aantal directe vluchten van Europa

Na wekenlange negatieve berichten over Schiphol vanwege de lange wachtrijen, is er nu weer een glorieus momentje voor onze grootste luchthaven. Uit het Connectivity Report 2017 is gebleken dat Schiphol met 4861 directe vluchten de meeste directe vluchten van Europa uitvoert.

klm-vliegtuig-bij-de-gate-anp
Beeld ANP

Schiphol wint van Heathrow

Met dit aantal directe vluchten is Schiphol Airport London Heathrow voorbij gegaan. Het grootste vliegveld van Londen blijft steken op 4680 directe vluchten per week. Na Schiphol en Heathrow komt Frankfurt Airport op de derde plaats.

De top 10 meeste directe vluchten ziet er als volgt uit:

Vliegveld

Aantal directe vluchten per week

Amsterdam Airport Schiphol

4861

London Heathrow Airport

4680

Frankfurt Airport

4586

Paris Charles de Gaulle Airport

4497

Istanbul Atatürk Airport

4269

München Airport

3904

Madrid Airport

3616

Barcelona Airport

3221

Rome Fiumicino Airport

3100

London Gatwick Airport

3026

Amsterdam wint op strategie

De reden dat Schiphol Airport London Heathrow heeft ingehaald komt door de totaal andere strategie van de luchthaven. Door de beperkingen van London Heathrow is het vliegveld gericht op slots waarbij zo zoveel mogelijk vluchten verwerken in een zo kort mogelijke tijd. Het vliegveld heeft namelijk maar twee landingsbanen. Dit houdt in dat er grotere vliegtuigen naar gewilde bestemmingen vertrekken en aankomen. Heathrow is niet gericht op het binnenhalen van vluchten naar zoveel mogelijk bestemmingen.

Schiphol heeft met 6 landingsbanen veel meer ruimte. Het vliegveld richt zich op het aanbieden van zoveel mogelijk routes. Er is de laatste jaren een sterke toename geweest in het aantal vluchten van low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair, easyJet en Vueling naar secundaire bestemmingen zoals Sofia, Liverpool en Praag.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Pilotentekort bij KLM
Volgende nieuwsitem
Piloten tekort KLM en stroomstoring Zaventem
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding