Meer dan verdubbeling in vertragingen voor TUIfly

Het aantal lang vertraagde vluchten bij TUIfly is deze zomer behoorlijk gestegen in vergelijking tot vorig jaar. Het aantal vertragingen is gestegen van 33 naar 79 vluchten blijkt uit data van EUclaim. Met name operationele en technische problemen zijn de oorzaken van de lange vertragingen.

TUI-fly klachten
Photo credit: Hawkwindzoo - Steve Walsh

Meer dan 11.850 gedupeerde TUI-passagiers

Deze zomer zijn er al meer dan 11.850 gedupeerde TUI-passagiers vanwege de langdurige vertragingen. De vertragingen worden veroorzaakt door operationele problemen. “Wanneer een vlucht een lange vertraging oploopt heeft TUI moeite om de daaropvolgende vlucht(en) wel volgens schema uit te voeren.’’, aldus Paul Vaneker, vliegtuigexpert. Hierdoor loopt het aantal gedupeerde passagiers snel op. In de maand juli en de eerste twee weken van augustus lag het aantal langdurige vertragingen bij TUIfly al op 79 tegenover 33 in dezelfde periode vorig jaar.

19 TUI-vertragingen van meer dan 24 uur

Het aantal 24-uurs vertragingen van TUI is ook behoorlijk gestegen. In de maand juli en begin augustus 2018 waren er nog drie vluchten meer dan 24 uur vertraagd. In dezelfde periode dit jaar zijn dat al 18 vluchten. De langste TUI-vertraging van dit jaar staat momenteel op 30 uur vertraging en vond plaats op de vlucht OR 620 van Palma de Mallorca naar Amsterdam op 19 juli 2019.

Dit nieuws was onder andere te lezen op:

Het parool

Telegraaf

Radar

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Stiptheidsacties bij cateringservice KLM
Volgende nieuwsitem
Ierse rechter verbiedt staking piloten bij Ryanair
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding