KLM annuleert vluchten door sneeuwverwachting

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben voor vandaag vluchten geannuleerd vanwege de verwachte sneeuw op Schiphol. Naar verwachting gaat het tegen het eind van ochtend licht sneeuwen in de kustprovincies.

klm vliegtuig in de sneeuw op schiphol amsterdam airport

Tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol

Onder andere KLM, easyJet, British Airways en Flybe hebben korte afstandsvluchten geannuleerd van en naar Amsterdam Schiphol Airport vandaag. Het gaat om enkele tientallen vluchten. Vooral vluchten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn geannuleerd door de sneeuw.

Vooralsnog zijn vlucht annuleringen geen buitengewone omstandigheid

Op het moment van annuleren deze ochtend is er nog geen sprake van een buitengewone omstandigheid zoals slecht weer. Er zijn nog geen directe vertragingen en annuleringen te wijten aan het slechte weer. In de loop van de dag kan dit veranderen. Passagiers kunnen bij EUclaim checken of ze eventueel recht hebben op een vergoeding voor vluchtproblemen.

Recht op verzorging bij annulering door slecht weer

Mocht je vlucht geannuleerd zijn vanwege de sneeuw dan heb je áltijd recht op verzorging voor vertragingen vanaf twee uur. Mocht de luchtvaartmaatschappij geen eten, drinken en zo nodig een hotel voor je regelen, dan kun je deze kosten terugvragen door een claim in te dienen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Stroomstoring op drukste luchthaven ter wereld: Chaos in Atlanta
Volgende nieuwsitem
Personeel Air France kondigt staking aan op 22 februari
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding