Grote staking verwacht bij British Airways in augustus

Ruim 93 procent van de piloten van British Airways hebben voor een staking gestemd deze zomer. The Britse pilotenvakbond BALPA maakte dat gisteren bekend. De staking kan vanaf 6 augustus het vliegverkeer hinderen.

british airways vliegtuig in de lucht

Staking om loonconflict British Airways

Het moederbedrijf van British Airways, International Airlines Group, heeft het afgelopen jaar 3,2 miljard euro aan winst gemaakt en naar eigen zeggen, haar piloten bij British Airways een loonstijging van 11,5 procent over drie jaar aangeboden. Deze vinden dit een te laag bod en hebben na herhaaldelijk falen van de onderhandelingen, een staking aangekondigd in de drukke zomerperiode, waarmee ze de Britse luchtvaartmaatschappij hard raken.

Staking bij British Airways in Augustus

De kans is groot dat er na 6 augustus gestaakt wordt. De piloten moeten de staking minimaal twee weken van tevoren aankondigen. Ondertussen is British Airways bezig met een juridisch proces om de staking te laten verbieden door de rechter. Wanneer de staking doorgaat zal dit een enorme klap zijn voor de Britse luchtvaartmaatschappij en haar passagiers.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Het Czech Airlines arrest: Passagiers recht op vergoeding bij aansluitende vluchten buiten de EU
Volgende nieuwsitem
Storing in brandstofsysteem Amsterdam Schiphol Airport zorgt voor vertraging
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding