frankfurt vliegveld
7 maart 2024

Staking beveiligers van vliegvelden Frankfurt en Hamburg

Wat zijn je rechten?

Niet alleen het personeel van Lufthansa staakt deze week, ook de beveiligers van de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf leggen hun werk vandaag neer. Dit betekent dat alle vluchten tot donderdag 22:00 uur geannuleerd worden op deze twee vliegvelden.

Is jouw vlucht hierdoor geannuleerd? In dit artikel gaan we hier verder op in en leggen we uit wat je rechten zijn.

Waarom wordt er gestaakt?

De vakbond ver.di, die mensen vertegenwoordigt die werken bij de beveiligingscontroles en andere servicegebieden op de luchthaven, heeft een staking aangekondigd.

De vakbond en de werkgevers (de Federale Associatie van Luchtvaartveiligheidsbedrijven, BDLS) zijn al een tijdje in gesprek, maar ze zijn het nog niet eens geworden. ver.di wil betere lonen en voorwaarden voor hun leden, omdat het leven duurder is geworden en ze vinden dat het aanbod van de werkgevers niet goed genoeg is.

Dit betekent dat op donderdag 7 maart de centrale beveiligingscontrole op Hamburg Airport dicht moet, en alle 141 vluchten die dag gaan niet door of vliegen zonder passagiers. Dit geldt ook voor de luchthaven in Frankfurt.

Wat betekent dit voor jou?

Op dit moment zijn er twee stakingen in Duitsland die van belang zijn voor vliegtuigpassagiers.

De eerste is Lufthansa. Is jouw vlucht geannuleerd door de staking bij Lufthansa? Dan moet Lufthansa jou een nieuw ticket aanbieden, of het geldbedrag terug geven. Daarnaast heb je recht op een vergoeding, deze kan oplopen tot 600 euro. Klik op de oranje knop hieronder om daarvoor in aanmerking te komen.

De tweede staking is dus van het personeel van de vliegvelden van Frankfurt en Hamburg. Is jouw vlucht hierdoor geannuleerd? Dan moet de airline jou een andere vlucht aanbieden, of je het geld teruggeven. Helaas heb je dan geen recht op een vergoeding.

Is jouw Lufthansa vlucht geannuleerd, maar zou je van/naar Hamburg of Frankfurt vliegen? De staking van Lufthansa is eerder aangekondigd, waardoor je mogelijk recht hebt op vergoeding. Die kan je hieronder aanvragen.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding