Drones ontregelen vliegverkeer Singapore Changi Airport

Twee keer in één week hebben drones rondom de luchthaven van Singapore Changi Airport voor vertraging gezorgd op tientallen vluchten. Zeven vluchten moesten zelfs uitwijken naar andere luchthavens.

changhi airport singapore fontein

Drones zitten vliegverkeer in de weg

Het komt steeds vaker voor dat illegale drones het vliegverkeer hinderen. Eerder dit jaar werd het vliegverkeer op de luchthaven Londen Gatwick drie dagen lang ontregelt door drones. Op Singapore Changi Airport (SIN) werd een start- en landingsbaan vorige week gesloten vanwege de aanwezigheid van drones. Tientallen vluchten liepen vertraging op en zeven vluchten moesten uitwijken, hoewel dat ook door weersomstandigheden zou zijn geweest. De Singaporese luchtvaartautoriteit CAAS is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke(n) van de drone activiteiten.

Vlucht vertraagd door drones

Wanneer je vlucht vertraging oploopt vanwege drones die het vliegverkeer hinderen, heb je geen recht op een vergoeding. Dit wordt gezien als een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk voor is. Tijdens de vertraging heb je wel recht op verzorging zoals wat te drinken en eten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Qatar Airways benoemd tot de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld
Volgende nieuwsitem
Staking van cabinepersoneel bij EVA Air verlengd
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding