Problemen met vliegverkeer op Londen Gatwick door aanwezigheid drones

Zowel gisteravond als vanmorgen is het vliegverkeer op Londen Gatwick airport stilgelegd vanwege gesignaleerde drones. Binnenkomende vluchten worden omgeleid naar Londen Heathrow, Londen Luton en Manchester.  

drone met weg en bomen op achtergrond

Woensdagavond twee drones boven Londen Gatwick Airport gesignaleerd

Op woensdagavond werden er twee drones boven het vliegveld van Londen Gatwick gesignaleerd waardoor het vliegverkeer werd stilgelegd. Vertrekkende vluchten werden geannuleerd en landende vliegtuigen moesten uitwijken naar andere luchthavens zoals Amsterdam en Parijs. Op donderdag ochtend werd het vliegveld rond 04.00 uur weer vrijgegeven.

Vanmorgen opnieuw hinder vliegverkeer Londen Gatwick door drones

Ook vanmorgen moest het vliegveld opnieuw dicht door de aanwezigheid van drones. Het is nog niet duidelijk wanneer er weer vluchten kunnen vertrekken en landen. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de drones. De vertraging kan zeker tot donderdagmiddag duren. Londen Gatwick raadt reizigers af naar het vliegveld te komen voordat zij nieuws hebben ontvangen over hun vlucht. De geannuleerde en vertraagde vluchten zorgen voor veel hinder vlak voor de feestdagen. Na Londen Heathrow is Londen Gatwick het drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk.

Vliegveld gesloten door drone is buitengewone omstandigheid

Wanneer het vliegveld dicht moet vanwege de vliegveiligheid is dit een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor het sluiten van het vliegveld. Uiteraard heb je tijdens de vertraging wel recht op verzorging zoals eten en drinken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Mist op Eindhoven Airport en Schiphol ontregelt vliegverkeer
Volgende nieuwsitem
Dagenlange problemen in Caribisch gebied voor TUI fly passagiers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding