Dreiging staking grondpersoneel Eindhoven Airport

Het bedrijf Viggo heeft tot vrijdag om de onderhandelingen met vakbond FNV Luchtvaart te herstarten. Wanneer dit niet gebeurt dreigt het grondpersoneel van Eindhoven Airport met stakingen. 

eindhoven airport gebouw

Personeel Viggo eist collectieve arbeidsovereenkomst

De vakbond FNV Luchtvaart is al een tijdje in onderhandeling met Viggo, maar de onderhandelingen liggen nu stil. Het personeel wil graag een collectieve arbeidsovereenkomst, een loonsverhoging voor 2018 en 2019 en een onafhankelijk functiewaarderingssysteem. Aangezien de onderhandelingen vastzitten dreigt de FNV nu met acties van de grondstewardessen, bagagemedewerkers en operatieleiders op Eindhoven Airport. Een actie waar over gesproken wordt is om de werkonderbrekingen in te plannen tot het einde van dit jaar. Dit kan dan weer leiden tot vertragingen van vluchten.

Vertragingen door werkonderbrekingen grondpersoneel Eindhoven Airport

Op het moment dat het grondpersoneel op Eindhoven Airport werkonderbrekingen gaat inplannen kan dit gevolgen hebben voor de vluchten. Er kunnen vertragingen onstaan. Na verwachting zullen dit geen lange vertragingen zijn. Wanneer er vluchten vertraagd zijn door een staking van het grondpersoneel hebben passagiers geen recht op een vergoeding op basis van Verordening 261/2004. Staking van derden wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappij heeft wel altijd zorgplicht naar haar passagiers.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Sneeuwstorm in Chicago leidt tot vertragingen en annuleringen
Volgende nieuwsitem
Problemen met vliegverkeer op Londen Gatwick door aanwezigheid drones
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding