Dichte mist rond Eindhoven Airport vertraagt vluchten

Acht vertrekkende vluchten zijn vanmorgen vertraagd vanaf Eindhoven Airport vanwege dichte mist. Ook binnenkomende vliegtuigen konden vanwege de mist niet landen.

Eindhoven airport voor vertrekhal

2200 passagiers wachten op Eindhoven Airport door mist

Zeker 2200 passagiers wachten op vertrek nu dichte mist in de omgeving van Eindhoven het zicht beperkt. Tot tien uur zijn bijna alle vertrekkende vliegtuigen vertraagd. Vijf binnenkomende vliegtuigen moesten uitwijken naar Maastricht en Weeze Airport. Deze passagiers moeten vervangend vervoer krijgen naar Eindhoven Airport. In de loop van de ochtend trekt de mist weg en wordt het zonnig.

Je rechten bij een vertraagde vlucht door mist

Wanneer je vlucht vertraagd is door mist heb je recht op verzorging tijdens de vertraging. Zo moet de luchtvaartmaatschappij je vanaf twee uur vertrekvertraging wat te drinken en eten aanbieden. Meestal gebeurt dit in de vorm van vouchers. Je hebt geen recht op een vergoeding bij een langdurige vertraging. Mist is een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappijen geen invloed op hebben.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Minder passagiers gedupeerd in eerste kwartaal 2019
Volgende nieuwsitem
LEVEL gestart met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding