Dagenlange problemen in Caribisch gebied voor TUI fly passagiers

Een technisch probleem met een inhuurtoestel en crewproblemen bij TUI fly Nederland zorgen al dagenlang voor vertragingen van meer dan 24 uur van en naar het Caribisch gebied. Ongeveer 2000 passagiers zijn de dupe van de vertragingen.

24 tot 48 uur vertraging voor vakantiegangers Curaçao, Bonaire en Miami

De problemen voor TUI fly passagiers begonnen op 16 december met crewproblemen op de vluchten tussen Orlando, Miami en Amsterdam. Door een vertraging vanwege het weer in Amsterdam had de crew het maximaal aantal toegestane uren gewerkt en werd de vlucht via Miami naar Amsterdam ruim een dag vertraagd. Vervolgens kregen vier opeenvolgende vluchten tussen Curaçao, Bonaire en Amsterdam problemen vanwege technische problemen met een ingehuurd vliegtuig van het Spaanse Vamos Air. Het regelen van een nieuw vliegtuig kostte veel tijd, waardoor de vlucht OR360 op 17 december van Curaçao naar Amsterdam zelfs twee dagen later dan gepland werd uitgevoerd. De vertraging werd niet opgevangen en alle daaropvolgende vluchten tot en met gisteren zijn al een tot twee dagen vertraagd.

Komende dagen nog lange vertragingen verwacht voor TUI fly passagiers

De problemen voor passagiers zijn helaas nog niet voorbij. De vlucht van afgelopen maandagavond zal naar verwachting pas morgenochtend op Schiphol landen. Een vertraging van ongeveer 46 uur. TUI fly heeft nog geen manier gevonden om deze lange vertragingen op te lossen. Passagiers die de komende dagen van en naar Curacao, Bonaire of Aruba vliegen met TUI fly moeten rekening houden met lange vertragingen.

Lijst met actuele TUI fly vertragingen

Van de 2000 gedupeerde passagiers hebben ongeveer 1500 passagiers recht op een vergoeding van €600 per persoon. Het gaat om de volgende vluchten.

Datum

Vluchtnummer

Van

Naar

16 december

OR318

Orlando / Miami

Amsterdam

17 december

OR359

Amsterdam

Curaçao

17 december

OR360

Curaçao

Amsterdam

18 december

OR367

Amsterdam

Curaçao / Bonaire

18 december

OR368

Bonaire / Curaçao

Amsterdam

19 december

OR361

Amsterdam

Curaçao / Aruba

19 december

OR362

Curaçao / Aruba

Amsterdam

TIP: TUI fly vlucht vertraagd? Recht op vergoeding! Was je vlucht met TUI fly vertraagd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Problemen met vliegverkeer op Londen Gatwick door aanwezigheid drones
Volgende nieuwsitem
Stakingen Duitse vliegvelden duperen duizenden passagiers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding