British Airways dreigt met staking rond feestdagen

2016 is al een bewogen jaar als het om stakingen gaat en dreigt nu ook met een stakingsklapper te eindigen. Het cabinepersoneel van British Airways wil rond de feestdagen het werk neerleggen. 

British Airways vliegtuig in de lucht

Vanaf 21 december moeten passagiers rekening houden met vertragingen en annuleringen. De verwachting is dat er zeer binnenkort concrete stakingsdata aangekondigd gaan worden.

Cao geschil

Er spelen al langer problemen bij British Airways. De vakbonden zijn het niet eens met de voorgestelde loonsverhoging door het management van British Airways. Ook willen de cabinemedewerkers een cao ontvangen. Vakbonden vinden het niet passen dat het moederbedrijf IAG en British Airways positieve cijfers laten zien en tegelijkertijd niet de arbeidsvoorwaarden daaraan gelijk trekken. De Mixed fleet crew verdient iets boven het minimumloon maar onder het landelijk gemiddelde. Dit zorgt er onder andere voor dat veel werknemers een tweede baan nodig hebben om rond te komen.

Staking voorkomen

De vakbonden dringen aan op een beter aanbod vanuit British Airways om de staking en de gevolgen van dien te voorkomen. Mocht dit niet gebeuren dan zullen meer dan 2500 medewerkers het werk rond de kerstdagen neerleggen op zowel lange- als korte afstandsvluchten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Corendon slaat de handen ineen met Ryanair
Volgende nieuwsitem
Sterke groei voor Schiphol in 2016
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments