Vrouw op luchthaven - EUclaim

Aankomende dinsdag staakt mogelijk gehele Franse luchtverkeersleiding

Wat betekent dit voor jou?

Het is weer raak bij de Franse luchtverkeersleiding. Aankomende dinsdag, een befaamde stakingsdag bij de Fransen, wil de gehele Franse ATC het werk neerleggen. Voor passagiers gaat dit veel gevolgen hebben.

Geen vluchten door staking ATC Frankrijk

De mogelijke staking van de Franse luchtverkeersleiding betekent dat er vrijwel géén vluchten van en naar Frankrijk uitgevoerd gaan worden. Daarnaast zal ook het overvliegende verkeer gehinderd worden door de staking. Vluchten vanuit Nederland richting het zuiden zullen moeten omvliegen en lopen vertraging op of zullen geannuleerd worden door deze staking. Houd de status van je vlucht nauwlettend in de gaten en neem bij vragen contact op met de luchtvaartmaatschappij. Vooral de Ierse budgetmaatschappij Ryanair staat bekend om het vooraf annuleren van vluchten in het geval van een ATC staking.

De laatste grote staking van de Franse luchtverkeersleiding was op 22 maart. Toen werden 916 vluchten in Europa geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd.

Vlucht geannuleerd door staking ATC en je rechten

Als je vlucht geannuleerd wordt door deze staking heb je helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van de luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op kan uitoefenen. Je hebt recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht. Vanaf twee uur vertraging heb je als passagier ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting. De luchtvaartmaatschappij is hiervoor verantwoordelijk.

Twijfel je of je vlucht vertraagd of geannuleerd is door de staking? Check dan makkelijk en snel wat jouw rechten zijn.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding