Aankomend weekend staking luchtverkeersleiding Marseille

Aankomende zaterdag en zondag gaat de luchtverkeersleiding van het departement Marseille staken. Voor passagiers zal dit de nodige hinder opleveren, zeker nu de Formule 1 dit weekend plaatsvindt in Monaco.

haven van marseille met zeilboten aan de steiger en een blauwe lucht

Vliegverkeer van, naar én over Frankrijk gehinderd door staking

Vanaf zaterdagochtend tot en met maandagochtend leggen de luchtverkeersleiders het werk neer. Niet alleen vluchten van en naar steden in dit departement worden vluchten vertraagd of geannuleerd, ook overvliegend verkeer heeft last van de staking en moet omvliegen.

Betrokken vliegvelden en de Grand Prix van Monaco

Vooral de luchthavens van Lyon, Nice, Marseille, Geneve, Ajaccio, Fiscali en Toulouse krijgen te maken met de staking. EasyJet en Ryanair hebben al vluchten geannuleerd op deze routes. De luchthaven van Nice wordt gebruikt als toegangsweg naar Monaco, waar dit weekend de Formule 1 plaatsvindt.

Impact van Franse ATC stakingen

Stakingen van de Franse luchtverkeersleiding komen de laatste jaren regelmatig voor. Vooral in het voorjaar gaan de vakbonden staken om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. De stakingen van de Fransen zijn kenmerkend, omdat ze niet alleen bestemmingsverkeer hinderen maar ook overvliegend verkeer treffen met de werkonderbrekingen.  

Vlucht geannuleerd door staking luchtverkeersleiding?

Is je vlucht geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd vanwege deze ATC staking? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. Vliegtuigmaatschappijen hebben geen invloed op het werk van de luchtverkeersleiding en zijn daarom niet aansprakelijk voor de vertraging of annulering van jouw vlucht. Dit heet een buitengewone omstandigheid. Je hebt wel altijd recht op verzorging in de vorm van eten en drinken en zo nodig een hotelovernachting. Bij een geannuleerde vlucht heb je daarnaast ook recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking Franse luchtverkeersleiding dupeert 140 duizend Europeanen
Volgende nieuwsitem
Morgen staking bij Griekse luchtverkeersleiding
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding