Luchthaven vertraging

Transavia klachten

Over Transavia

Transavia (HV) is een grote Nederlandse vliegtuigmaatschappij. De maatschappij is opgericht in 1965 en wordt gezien als de ‘lowcost’ maatschappij van Nederland. Sinds 1991 is Transavia overgenomen door KLM en is het één bedrijf geworden. Transavia vliegt in Nederland naast Amsterdam Schiphol Airport ook vanaf de regionale luchthavens Groningen, Rotterdam en Eindhoven.

De bestemmingen waar Transavia naar toe vliegt zijn zowel binnen als buiten Europa. In de winter is Transavia de vliegtuigmaatschappij om mee te vliegen naar uw wintersportbestemming. Tegen een meerprijs mag u de skispullen meenemen.

Klachten Transavia vluchten

Het kan natuurlijk voorkomen dat u problemen krijgt met uw vlucht van Transavia. Is uw vlucht Transavia vertraagd of geannuleerd en heeft u hier een klacht over? Wellicht werd u niet goed geholpen en kreeg u geen informatie over de situatie. Bij een aankomstvertraging van drie uur of meer heeft u volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. De prijs die voor uw ticket heeft betaald heeft hier geen invloed op. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van uw Transavia vlucht.

Heeft u problemen gehad met Transavia en wilt u weten waar u recht op heeft? Controleer uw vluchtgegevens gemakkelijk bij EUclaim en u weet direct of u recht heeft op een vergoeding.

Dreiging nieuwe staking Transavia

Klachten over Transavia vluchtvertraging of annulering

Heeft u een klacht over uw Transavia vlucht omdat deze vlucht vertraagd of geannuleerd is? Op basis van Verordening 261/2004 heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Om hiervoor in aanmerking te komen is het belangrijk dat uw aankomstvertraging drie uur of meer is. Alleen wanneer de vertraging is ontstaan door een buitengewone omstandigheid heeft u geen recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed heeft op de problemen. U kunt hierbij denken aan slecht weer en stakingen van luchtverkeersleiding. De pilotenstaking waar Transavia in 2018 mee te maken kreeg is geen buitengewone omstandigheid.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

Bestemmingen binnen de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vucht meer dan 1500 km: €400 per persoon

Bestemmingen buiten de EU

  • Vlucht tot 1500 km: €250 per persoon
  • Vlucht van 1500 tot en met 3500 km: €400 per persoon
  • Vlucht meer dan 3500 km: €600 per persoon

Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor uw Transavia vlucht? Controleer snel uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u vrijblijvend een advies over uw rechten.

Klacht indienen voor Transavia via EUclaim

Op de website van Transavia kunt u een klacht achterlaten wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding. Wilt u dit liever niet zelf doen of komt u er niet uit met Transavia dan kunt u ook een klacht indienen bij EUclaim. EUclaim heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van passagiersrechten. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Dient u de claim in bij EUclaim dan loopt u geen risico. U betaalt alleen onze kosten wanneer wij uw klacht tegen Transavia winnen.

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding