Wat te doen op Amsterdam Airport Schiphol bij vertraging?

Hoe breng je vertraging op Schiphol op een prettige manier door? We hebben voor elke vertragingsduur wat tips op een rijtje gezet zodat jij, ondanks de vertraging, toch uitgerust en ontspannen aan je reis begint!

Online inchecken
©: RTVA

Tot drie uur vertraging

Oké, het is vervelend om vertraging te hebben. Je komt dus sowieso later aan op je bestemming. Niet heel dramatisch als je voor twee weken naar de zon vertrekt, maar wel lastig als het om een korte shoptrip naar Londen gaat. Lichtpuntje: ook op Schiphol kun je heel goed winkelen. Begin je vakantie dus gewoon achter de douane met een Brits tintje bij bijvoorbeeld Burberry. Je kunt je aansluitend goed vermaken bij Victoria’s secret of heerlijke geurtjes testen bij perfumes & cosmetics. Ook zijn er talloze taks free winkels te vinden; en dat betekent geld besparen! Van al dat winkelen krijg je natuurlijk trek. Check even of je een voucher krijgt van de vliegtuigmaatschappij voor een hapje of drankje. Zo niet kun je de bonnetjes bewaren en later declareren bij de airline. Vanaf twee uur vertraging heb je namelijk al recht op verzorging. Je kunt ook genieten van een heerlijke koffie bij Starbucks of een lekker broodje eten bij Bread!.

 Drie tot zes uur vertraging

Een lange vertraging van meer dan drie uur veroorzaakt de nodige frustratie en stress. Juist nu heb je ontspanning nodig! Kom even helemaal tot rust in de stilte/meditatie ruimte bij de F-pier of gun jezelf een ontspannende massage bij de Xpres Spa. Om vervolgens van een heerlijk sapje te genieten bij JuicyDetails. Check gelijk even of je wellicht recht hebt op een vergoeding voor je vertraagde vlucht! Dit doe je makkelijk en snel in onze calculator.

Langer dan zes uur vertraging

Bij meer dan zes uur vertraging kan het prettig zijn om de rust op te zoeken. Op Schiphol kun je gebruik maken van het Mercure hotel of het Yotel achter de douane. Hier kun je de nodige uurtjes slaap pakken. Mocht het voorkomen dat je vertraging zo lang oploopt dat je een hotelovernachting nodig hebt dan moet de vliegtuigmaatschappij dit regelen. Dit is wettelijk vastgelegd in de Verordening 261/2004. Ook maaltijden zijn voor rekening van de vliegtuigmaatschappij.

Blijft het bij een vertraging van 6 tot 10 uur dan kun je even tot rust komen in het Airport park. Een groene oase op Schiphol. Dit is de enige plek waar je tevens buiten een luchtje kunt scheppen. Binnen kom je tot rust, laad je mobiele telefoon op en check je makkelijk je recht op een vergoeding in onze calculator. Overal op Schiphol heb je namelijk gratis toegang tot Wifi.

Heb jij nog aanvullende tips om je tijd door te brengen op Schiphol bij vertraging van je vlucht? Laat het ons en andere lezers weten!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Mist, regen en storm in het vliegverkeer
Volgende blogartikel
De beste weg naar Australië
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Selma
6 jaren geleden

Wat je tevens ook lekker kunt doen bij 4-5 uur vertraging, is in de ligstoelen gaan liggen die je overal achter de douane hebt. Of een heerlijke koffie drinken bij Starbucks, of lekker iets eten bij La Place. Ook heb je achter de douane lekkere banken en stoelen met uitzicht op de vliegtuigen, wat mooi is voor de vliegtuigliefhebbers onder ons ;). Je hebt inderdaad overal Free Wi-Fi, en opladers om je telefoon op te kunnen laden, vooral bij de Boarding-ruimte. Een lekkere parfumerie heb je ook achter de douane. Het fijne van Schiphol is dat veel dingen 24/7 open zijn, dus shoppen of kijken kan altijd!

liefs, een schipholmedewerkster.

EUclaim
6 jaren geleden
Reply to  Selma

Bedankt voor de tips Selma! We hoeven ons dus zeker niet te vervelen tijdens een vertraging. ~Kelsie

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding