Top 10 gemiste aansluitingen

Helaas missen onze klanten nog wel eens hun aansluitende vlucht, met alle gevolgen van dien.  Van de periode april 2014 tot en met maart 2015 hebben we een overzichtelijk lijstje gemaakt van de vluchten die het vaakst een gemiste aansluiting hebben veroorzaakt.

De vlucht EK148 van Emirates staat bovenaan de lijst. Vorig jaar stond British Airways nog op nummer één, zij zijn nu gezakt naar een tweede plaats. TAP Air komt het meest voor met maar liefst  drie verschillende vluchten. US Airways heeft afgelopen jaar veel last gehad van tegenwind, hierdoor hebben ze ongeplande tankstops moeten maken, waardoor vluchten vertraging opliepen.

Gemiste aansluitingen

Luchtvaartmaatschappij Vluchtnummer Route
1. Emirates EK148 Amsterdam –  Dubai
2. British Airways BA435 Amsterdam – Londen Heathrow
3. TAP Air Portugal TP214 Praia – Lissabon
4. TAP Air Portugal TP661 Amsterdam –  Lissabon
5. TAP Air Portugal TP663 Amsterdam –  Lissabon
6. United Airlines UA59 Amsterdam –  Houston
7. Malaysia Airlines MH19 Amsterdam – Kuala Lumpur
8. Turkish Airlines TK1958 Amsterdam – Istanbul
9. Turkish Airlines TK1954 Amsterdam – Istanbul
10. US Airways US799 Amsterdam – Philadelphia

Afgelopen jaar is er 1845 keer is een positief advies gegeven bij een gemiste aansluiting. Boek je een vlucht met een van bovenstaande vluchtnummers? Check dan goed of de minimale connectietijd wel haalbaar is op de luchthaven! Luchtvaartmaatschappijen bieden soms aansluitende vluchten aan met maar één uur overstaptijd. Vaak kan een kleine vertraging van 10 minuten dan al grote gevolgen hebben. Zeker wanneer de overstap plaatsvindt op een grote luchthaven zoals Parijs Charles de Gaulle of Londen Heathrow.

Passagiersrechten bij gemiste aansluiting

Voor passagiers is het erg vervelend om halverwege een reis te stranden op een luchthaven in het buitenland.. Vaak kunnen reizigers pas een dag later vertrekken. Het proces van omgeboekt worden op een nieuwe vlucht brengt een hoop stress met zich mee. Graag geven we je wat tips wanneer je de pech hebt een aansluitende vlucht te missen:

Merk je al onderweg dat je vlucht vertraagd is en dat je aansluiting in het gedrang komt? Geef dit dan aan bij de crew in het vliegtuig. Zij kunnen informeren wat de kansen zijn dat je de vlucht toch nog haalt. Oftwel, moet je rennen bij aankomst of heeft het geen zin meer? Soms ziet een luchtvaartmaatschappij zelf al dat het fout gaat en word je nog tijdens je eerste vlucht omgeboekt op een andere aansluiting naar je eindbestemming. Is dit niet het geval, ga dan zodra je geland bent op zoek naar een balie om je te laten omboeken. De luchtvaartmaatschappij moet je op de eerst volgende beschikbare vlucht boeken.

Tijdens het wachten moet de luchtvaartmaatschappij verzorging bieden. Denk hierbij aan eten, drinken en een eventuele hotelovernachting. Doen zij dit niet, bewaar dan alle bonnetjes van extra gemaakte kosten, deze kun je achteraf declareren.

Naast verzorging heb je ook recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Dit is, afhankelijk van de afstand van je vluchten, een bedrag tussen €250,- en €600,- per persoon.

Heb jij wel eens een gemiste aansluiting gehad? Wat had dit voor gevolgen voor jou?

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Top 5 ergernissen in het vliegtuig
Volgende blogartikel
Vliegverkeer moet uitwijken voor beschermde schildpadden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding