Londen Heathrow gesloten na noodlanding

Vanmorgen werden we opgeschrikt door het nieuws dat een airbus A319 met 75 passagiers aan boord, een noodlanding moest maken op Londen Heathrow.

Het betrof een toestel van British Airways met vluchtnummer BA 762. Het toestel was net opgestegen met bestemming Oslo.

Vanaf de grond was te zien dat er vuur en rook uit een van de motoren kwam. De oorzaak is nog niet definitief vastgesteld, maar inmiddels is het duidelijk dat beide motoren defect waren.

De luchtverkeersleiding heeft direct alarm geslagen en de luchthaven gesloten. Dit met veel ernstige vertragingen en uitgeweken toestellen als gevolg. Is er hier sprake van overmacht? Natuurlijk! Een vliegtuig in nood veilig aan de grond krijgen is topprioriteit. Als ten gevolge daarvan andere vliegtuigen vertraging oplopen dan is dat een direct gevolg van dat incident. Passagiers hebben dus geen recht op een vergoeding.

Gelukkig is dit incident goed afgelopen. Het vliegtuig is veilig geland. De vertragingen zullen nog wel de hele dag doorwerken. We wensen getroffen passagiers geduld en begrip toe.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Bang in het donker?
Volgende blogartikel
Staatssecretaris moet airlines harder aanpakken
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Bekend van NOS, RTL Nieuws, BNR,Telegraaf en Radar.

Meer over Hendrik
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding