Luchthaven vertraging

Dineren in de lucht: Waar krijgt u goed eten aan boord?

21 september 2021

Vliegtuigeten staat niet bepaald bekend om zijn goeie smaak en fraaie presentatie. Toch zit er veel verschil tussen de standaarden van luchtvaartmaatschappijen, om nog maar over de verschillen tussen economy en businessclass te zwijgen. EUclaim heeft luchtvaartmaatschappijen vergeleken op hun maaltijden in verschillende reisklassen.

Businessclass bij Emirates. © The Independent

Eten bij KLM

Bij KLM krijgt u in de economyclass op verre vluchten een driegangenmenu waarbij u altijd keuze heeft uit 2 opties voor het hoofdgerecht. Op kortere vluchten krijgt u een snack of sandwich en soms een tweede maaltijd. Over het algemeen zijn de maaltijden van KLM aan boord goed te noemen.

KLM maaltijd in business class

Delta Airlines maaltijden

Ook bij Delta Airlines krijgt u genoeg te eten aan boord. De vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten zijn lang en daarom krijgt u altijd een uitgebreide maaltijdservice. In businessclass kunt u genieten van de lekkerste bijpassende wijnen en een menu voor fijnproevers. Uiteraard geserveerd op mooi servies.

Delta Airlines in economy class. © Fleatr

Business class maaltijd bij Delta Airlines © Fleatr

Emirates en Eten

Van een luchtvaartmaatschappij uit de Emiraten kunt u wel het een en ander verwachten, helemaal op culinair gebied. Zowel de maaltijden in de economy als businessclass staan hoog aangeschreven. U kunt altijd een driegangen maaltijd verwachten en de lekkerste hapjes tussendoor. De luxe straalt van het bord.

Economy class bij Emirates. © GoTravelYourWay

Business class bij Emirates. © the independent

Dineren bij Singapore Airlines

Al jaren wint Singapore Airlines prijzen om haar service en kwaliteitsstandaarden. Ook als het om vliegtuigeten gaat hoef u bij Singapore Airlines geen laffe of flauwe maaltijden te verwachten. Aziatische topkwaliteit vol smaak geserveerd met de beste wijnen ter wereld. Vooral het eten in economyclass stijgt ver boven de concurrentie uit.

Ontbijt in Economy bij Singapore Airlines. © Global Travel Services

Diner bij Singapore Airlines in Business class. © frugalfirstclasstravel.com

Air Koryo

De luchtvaartmaatschappij van Noord Korea, Air Koryo, heeft het slechtste vliegtuigeten ter wereld. Net zo geheimzinnig als het communistische land zelf, weet u nooit precies wat er in zit. Het ziet er in ieder geval niet te smakelijk uit, maar oordeel zelf.

Broodje aan boord van Air Koryo. © dailystar.co.uk

Maaltijd Air Koryo. © calflier001

Vliegtuigeten bij Aziatische luchtvaartmaatschappijen het best

Over het algemeen scoren de luchtvaartmaatschappijen uit Azië het best op het gebied van service en maaltijden aan boord. Dat heeft ook veel met het gastvrije karakter van deze landen te maken en de manier waarop ze hun eten bereiden. In de lucht heeft eten al snel minder smaak vanwege de luchtdruk in het vliegtuig en de lage luchtvochtigheid. Daarom zijn uitgesproken smaken uit de Aziatische keuken, Noord Korea daargelaten, een goede keus. De maatschappijen uit Europa en het Midden Oosten volgen en toch wel onderaan het lijstje bungelen de Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen. Hier is het eten vaak vet, eentonig en heeft het niet veel smaak.

Wat zijn uw ervaringen met het eten in de lucht? Deel uw ervaring met ons en andere lezers!

Lees verder

 • 2016-03-04

  Abu Dhabi – De meest luxe vlucht ter wereld

  Nadat ik mijn stukje vanuit de Etihad lounge in Londen had geschreven, was het vrij snel tijd om aan boord te gaan van de Airbus A380 die mij in ongeveer 7 uur tijd naar Abu Dhabi zou brengen. Omdat er maar liefst 3 ‘slurven’ gebruikt werden, ging het boarden vrij snel en ik stond dan ook in geen tijd op de bovenverdieping van het enorme toestel, waar ik linksaf de first class-cabine in geleid werd.

 • 2021-09-09

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

 • 2017-02-03

  18 nieuwe routes Transavia

  Enthousiaste Transavia passagiers kunnen hun hart ophalen. De vliegtuigmaatschappij heeft bekend gemaakt vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam nieuwe routes te openen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding