Luchthaven vertraging

Boek een tijdslot op Schiphol

Ga sneller door de security

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en ontvangt jaarlijks meer dan 70 miljoen passagiers. Om de drukte op de luchthaven te beperken, heeft Schiphol in 2018 een tijdslotsysteem ingevoerd. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van dit systeem voor passagiers.

Voordelen van het tijdslot op Schiphol

Het de tijdslots hebben verschillende voordelen voor passagiers die via Schiphol reizen. Ten eerste weet je als passagier met een tijdslot zeker dat je niet lang in de rij hoeft  te staan voor de security.  Dit geeft zekerheid en scheelt een boel stress. Want de chaos bij de security in de zomer van 2022, die vergeten we niet snel.

Door een tijdslot te reserveren, weet je precies wanneer je op de luchthaven moet zijn. Zo kun je met een tijdslot je vliegreis beter plannen.

  • Vlieg je binnenkort vanaf Schiphol?

    Deel dan je vluchtdata met ons. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is en je recht hebt op compensatie, dan regelen wij dat meteen voor je.
    Deel je vluchtgegevens

Ten derde draagt een tijdslot bij aan een vlottere doorstroom op de luchthaven. Door het aantal passagiers dat tegelijkertijd door de security gaat te reguleren, kan Schiphol de drukte beter beheersen. Dit resulteert in kortere wachttijden en minder overvolle terminals. Dat is voor iedereen fijner.

Nadelen van een tijdslot

Hoewel tijdslots voordelen bieden, zijn er ook enkele punten waar je als passagiers rekening mee moet houden.

De eerste: de tijd. Als je niet op het aangegeven tijdstip aanwezig bent, verlies je je tijdslot. Je hebt zo’n 10 minuten marge.

Ten tweede: het tijdslot is niet bindend. Bij onverwachte omstandigheden, zoals annulering of vertraging van de vlucht, vervalt het tijdslot. 

Waarschijnlijk onnodig om te zeggen, maar je hebt geen recht op een vergoeding als je niet in het aangegeven tijdslot door de controle kunt.

Hoe werkt het tijdslot in de praktijk?

Het tijdslotsysteem op Schiphol werkt als volgt. Je kunt een tijdslot reserveren via de officiële website van Schiphol. Hier kun je kiezen uit verschillende beschikbare tijdslots, afhankelijk van je vluchtgegevens.

Nadat je een tijdslot hebt gereserveerd, ontvang je een e-mail met daarin een QR-code. Bij aankomst op Schiphol moet je deze QR-code laten scannen bij de security. Dit zorgt voor een gecontroleerde doorstroom van passagiers en draagt bij aan de efficiëntie van het veiligheidsproces.

Tijdslot security boeken

Hier zijn de stappen in het kort om een tijdslot voor je vlucht te boeken:

  1. Ga naar de website van Schiphol.
  2. Klik op ‘Boek een gratis timeslot’
  3. Vul je vluchtgegevens in.
  4. Selecteer een tijdslot.

Je ontvangt een e-mail met een QR-code. Bij aankomst op Schiphol laat je de QR-code scannen bij de security. Je kunt dan doorlopen naar je gate.

Geen garantie op tijdige vlucht met tijdslot Schiphol

Let wel, een tijdslot reserveren is geen garantie dat de vlucht op tijd aankomt. Maar aan jou ligt het in ieder geval niet. Is je vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Dan kun je aanspraak maken op een compensatie tot 600 euro.

Met een tijdslot bereid je je goed voor op je vlucht. Regel gelijk even onze notificatieservice, door onderstaand jouw mailadres en vluchtnummer door te geven. Als jouw vlucht problemen heeft, denk aan een vertraging of annulering, en je hebt recht op compensatie, dan krijg je een notificatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk! 

Laat een reactie achter

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Of heb je tips om water door buitenlandse beveiligingschecks te krijgen? Deel ze hieronder.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding