Luchthaven vertraging

Actuele aankomsttijden op Schiphol

Staat er een vlucht naar Schiphol Airport op de planning? Of moet je iemand ophalen vanaf de luchthaven en wil je zeker weten of de vlucht op tijd is? Dan is het handig om de aankomsttijden op Schiphol te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. EUclaim geeft tips waar je kunt kijken voor aankomsttijden.

KLM vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol Amsterdam

Waar staan de actuele aankomsttijden van Schiphol?
De actuele aankomsttijden staan op verschillende plekken weergeven, waaronder op de luchthaven zelf. Het is eenvoudig te controleren wat de aankomsttijden zijn door de luchthaven van vertrek, het vluchtnummer en de luchtvaartmaatschappij in te voeren. De aankomsttijden kun je op de volgende plekken controleren.

1. Informatiepanelen op Schiphol Airport
De aankomsttijden van vluchten zijn op de minuut nauwkeurig te bepalen doordat de vluchtgegevens up-to-date zijn. Uiteraard heeft Schiphol een actuele inzicht in alle vluchtdata van vertrekkende en inkomende vluchten. Dit is ook terugvinden op de Amsterdamse luchthaven. Zo zijn de vertrek, aankomst en andere ruimtes voorzien van informatiepanelen met actuele vluchttijden en vluchtinformatie.

2. Schiphol.nl en Schiphol app
Natuurlijk zijn de actuele aankomsttijden van Schiphol ook digitaal vindbaar. Zo is de volledige informatie beschikbaar op Schiphol.nl en Schiphol app. De officiële app van Schiphol biedt nog meer voordelen, waaronder een interactieve kaart van de luchthaven en kun je een parkeerplek naar wens reserveren.

3. Teletekst
Op Teletekst staan de aankomsttijden van Schiphol op verschillende pagina’s weergeven. Dit is afhankelijk van het tijdstip voor welke pagina je moet kiezen.

 • Teletekst 756: aankomsttijden tot 10:30
 • Teletekst 757: aankomsttijden tot 15:30
 • Teletekst 758: aankomsttijden vanaf 15:30

4. Websites als Flightstats en Flightradar
Naast Schiphol.nl zijn er nog meer websites waar de vluchtgegevens nauwkeurig zijn weergeven. Zo kun je op onder meer Flightstats en Flightradar24 vluchten tot op het moment van aankomst op de luchthaven nauwkeurig volgen. Zo zie je direct of een vlucht vertraging heeft of op schema loopt.

Vlucht vertraagd of geannuleerd van of naar Schiphol?
Passagiers die met een lange vertraging aankomen op de eindbestemming hebben mogelijk recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Dit is afhankelijk van de afstand van de vlucht. In de volgende situaties bestaat de mogelijkheid tot recht op een vergoeding op basis van Verordening 261/2004:

 • De vlucht heeft een aankomstvertraging van drie uur of meer
 • Je vliegt vanaf een Europese luchthaven
 • Of je vliegt van buiten de EU naar een land binnen de EU met een Europese vliegtuigmaatschappij
 • Er is geen sprake van een buitengewone omstandigheid
 • Vlucht vertraagd of geannuleerd? Je hebt rechten!

  Was je vlucht vertraagd of geannuleerd van of naar Schiphol? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon!
  check uw vlucht

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding