5 tips voor vliegen met kinderen

Het vliegen met een baby of peuter/kleuter heeft net wat meer voeten in de aarde dan reizen zonder kinderen. Voor sommige ouders is het misschien zelfs een reden om niet naar een bepaald land te gaan, omdat de reistijd te lang is. Met deze handige tips, zie je als ouder wellicht minder op tegen het vliegen met kinderen.

Flyebaby voor in het vliegtuig

1. Rijdende koffer

Op de luchthavens moeten vaak lange afstanden overbrugt worden om van A naar B te komen. In de meeste gevallen moet dit te voet. Een Trunki is een handige uitvinding! Het is een rijdende koffer voor kinderen. De koffer is in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen, bijvoorbeeld een konijn of tijger. Zet je kind op de koffer, trek aan het touw en je kind hoeft niet de hele afstand te lopen. In de koffer kan je allerlei spelletjes doen, die ook tijdens het lange wachten van pas kunnen komen.

Fotocredits: Trunki

2. Plaats in het vliegtuig

Met kinderen zijn bepaalde plaatsen in het vliegtuig aanzienlijk comfortabeler dan andere. Het fijnste is als je voorin zit, zodat je net wat meer ruimte hebt. Kinderen kunnen dan staan en hebben net wat meer bewegingsruimte. Een andere optie is helemaal achterin het vliegtuig zitten, zodat er alleen mensen voor je zitten en je dicht bij de wc zit. Als je vliegt met een baby is het ook mogelijk om een babybasket aan te vragen bij de vliegtuigmaatschappij of koop zelf een Flybaby vliegtuigstoel. Dit maakt de vliegreis voor een baby een stuk comfortabeler.

Fotocredits: love2bemama

3. Dvd-speler of tablet

Als je lange afstanden vliegt, is de kans groot dat je eigen schermpje hebt. In het geval dat je met kinderen reist is het slimmer om een eigen draagbare dvd-speler of tablet mee te nemen. Zet er thuis allerlei spelletjes en films op, zodat je een lange tijd kunt overbruggen.

Fotocredits: Flickr.com

4. Neem eten mee

Het ligt aan de vliegtuigmaatschappij hoe vaak je eten en drinken krijgt tijdens de vlucht. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de duur van de vlucht. Neem altijd wat drinken (kopen na de douane), kleine hapjes en snoepjes mee. Je kunt kinderen even zoet houden met eten en het voorkomt dat ze honger krijgen.

Fotocredits: Flickr.com

5. Koptelefoon

Slapen is erg belangrijk tijdens een vlucht, maar vooral voor baby’s en kinderen. Het zorgt ervoor dat de tijd sneller gaat en dat ze niet helemaal uitgeput zijn na de vlucht. In een vliegtuig is het moeilijk om het omgevingsgeluid onder controle te houden. Er is niets vervelender dan dat de stewardess wat omroept door de intercom als jouw kindje net in dromenland is. Een draadloze koptelefoon is hier een goede oplossing voor. De koptelefoon dempt het geluid, zodat de kleine heerlijk door kan slapen.

Fotocredits: Amazon

Kijk hier voor nog meer tips voor een rustige vlucht met kinderen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Visum aanvragen
Volgende blogartikel
Vlucht geannuleerd? Dit zijn je rechten!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding