10 tips voor een rustige vlucht met kinderen

Als je op vakantie gaat met je gezin en je kiest voor vervoer met een vliegtuig kan deze reis met jonge kinderen best een uitdaging zijn.

Een kind aan het kleuren in het vliegtuig

Je kent het wel, schreeuwende kinderen, huilende baby’s en geïrriteerde medepassagiers tijdens een vlucht. Kinderen gaan zich immers snel vervelen in een vliegtuig als er geen vermaak is ter afleiding. Dit scenario wil je natuurlijk graag voorkomen. Wij hebben een top 10 samengesteld met tips hoe je kunt aankomen op je bestemming met vrolijke kinderen, zonder meltdowns:

 

 1. Neem snoepjes mee, bijvoorbeeld een lolly, die je aan je kind geeft bij het vertrek en bij landing. Dit voorkomt dat de kinderen pijn krijgen aan hun oren. Het is natuurlijk ook een ideale afleiding waar je kind een tijdje zoet mee is. Voor baby’s gaat dit natuurlijk niet op, laat ze tijdens start en landing drinken voor hetzelfde effect.

 2. Neem kleine cadeautjes mee. Als beloning voor goed gedrag mag je kind na bijvoorbeeld ieder  half uur of uur een cadeautje uit pakken. Dit hoeft niets groots en duurs te zijn, een kleinigheidje is al voldoende om je kind blij te maken.
   
 3. Leuke stickervelletjes. Kinderen vinden het maar wat leuk om voorwerpen te versieren met stickers. Met een leeg flesje kunnen ze zich al een tijdje vermaken. Maar ook een stickerboek of vakantieboek geeft afleiding.
   
 4. Neem doosjes krentjes mee. Het duurt een tijdje voordat de kinderen een doosje leeg hebben, waardoor ze afgeleid zijn.
   
 5. Doorbreek het dag/nachtritme van je kind zo min mogelijk:
  Overstappen betekent wachten, wachten en nog eens wachten. Het maakt de totale reistijd een stuk langer. Misschien is de vlucht met tussenstop wel wat goedkoper, maar niet alle (jonge) kinderen kunnen het aan om lang te wachten en oververmoeid ergens aan te komen. Hierdoor kan het begin van je vakantie behoorlijk negatief worden beïnvloed. Probeer dus waar mogelijk een rechtstreekse vlucht te boeken wanneer je reist met kinderen.
   
 6. Neem de favoriete knuffel mee in de cabine, niet in de bagage. Het is gezellig aan boord en voorkomt drama’s als de koffer niet op tijd meekomt.
   
 7. Knutsel- en/of tekenspullen meenemen. Zorg voor leuke kleurplaten, stiften of kleurpotloden. Een magnetisch Magic board maakt tekenen makkelijk zonder kliederen.
   
 8. Film kijken. Een portable dvd speler, tablet of laptop. Met een leuke kinderfilm ben je zo een uur verder. Op langeafstandsvluchten heb je vaak ook een entertainmentsystem bij je stoel, waar (gratis) films op gekeken kunnen worden.
   
 9. Voor de wat oudere kinderen: Computerspelletjes. Computerspelletjes zorgen voor uren speelplezier. Een laptop of tablet kan hiervoor prima worden gebruikt.
   
 10. (Lees)boeken. Een nieuw leesboek of stripboek, spannende verhalen voor onderweg.

Hopelijk helpen deze tips je om een gezellige vlucht te beleven en vrolijk op je eindbestemming aan te komen!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Gewonnen in zaak combinatievlucht Air France/KLM
Volgende blogartikel
De gezichten van EUclaim: Janine
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding