Luchthaven vertraging

Bagage vertraagd of koffer kwijt op Eindhoven Airport?

Lag uw koffer niet op de bagageband? Dan moet u waarschijnlijk kosten maken. U heeft recht op vergoeding van deze kosten. Wij helpen u graag op weg; lees verder voor onze tips & tricks!

Helaas komt het voor dat koffers kwijt raken of achterblijven op de luchthaven terwijl u op uw eindbestemming staat. Veel passagiers weten niet dat ze in deze situatie rechten hebben. Deze rechten zijn vastgelegd in Verordening 889/2002 en het Verdrag van Montreal. Wilt u weten waar u recht op heeft? EUclaim is al meer dan 17 jaar de belangenbehartiger van vliegend Nederland.

Dit is wat u moet als uw bagage kwijt is op Eindhoven Airport

Aangekomen of vertrokken vanaf Eindhoven Airport? En is uw bagage niet meegekomen met de vlucht? Dit kan helaas iedereen gebeuren. Het is in dit geval belangrijk dat u hier direct melding van maakt. U maakt een melding door een PIR-formulier (Property Irregularity Report) in te vullen. Dit formulier kunt u vinden bij Lost & Found-balie van Eindhoven Airport.

Heeft u een PIR-formulier ingevuld? Dan is het belangrijk om het bewijs hiervan goed te bewaren. U heeft het bewijs nodig om later een claim te kunnen indienen bij airline voor de gemaakte kosten. Daarnaast is het ook een melding voor de airline om op zoek te gaan naar uw koffer.

Bagage kwijt op Eindhoven Airport? Dit is waar u recht op heeft

De meeste bagage problemen komen voor bij vluchten waarbij u een overstap heeft. Gelukkig is het aantal overstappen op Eindhoven Airport minimaal. Maar ook hier kan het nog steeds voorkomen dat uw koffer niet aankomt op uw eindbestemming. In deze gevallen heeft u rechten. Deze rechten zijn vastgelegd in Verordening 889/2002 en het Verdrag van Montreal. Hierin staat omschreven dat de airline verantwoordelijk is voor het op tijd afleveren van de koffers. Eindhoven Airport is hier dus niet aansprakelijk voor, maar de airline waarmee u vliegt. Als dit gebeurt, dan mag u noodzakelijke artikelen aanschaffen, deze kosten kunt u later terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Hierbij zijn enkele punten van belang:

  • U moet bewijs hebben dat uw koffer ingecheckt is
  • Uw bagage moet kwijt of vertraagd zijn
  • Er is een melding gemaakt van uw vertraagde bagage doormiddel van een PIR-formulier
  • De aangeschafte artikelen staan in verhouding met de duur van uw vertraagde bagage en het doel van uw reis
  • U heeft de bonnen van de aangeschafte artikelen bewaard
“U vliegt vanaf Eindhoven Airport naar Gran Canaria voor een heerlijke zonvakantie. Eenmaal aangekomen blijkt dat uw koffer niet is meegekomen. Na het invullen van een PIR-formulier koopt u wat toiletartikelen, een setje zomerkleding en zwemspullen. Na 2 dagen komt uw koffer alsnog aan in Gran Canaria. U heeft recht op teruggave van de gemaakte kosten.”

Vergoeding bij vertraagde bagage op Eindhoven Airport

Als u kosten moet maken door uw vertraagde of vermiste koffer dan kunt u deze kosten terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij. U kunt alleen de kosten terugvragen van noodzakelijk aangeschafte artikelen. Dit is een breed begrip en wat het precies inhoud verschilt per persoon. Het is belangrijk dat het in verhouding staat met het doel van uw reis en de tijdsduur van uw vertraagde bagage. In Verordening 889/2002 en het Verdrag van Montreal wordt er wel gesproken van een maximaal bedrag. Het maximale bedrag wat wordt uitgekeerd is 1288 trekkingsrechten, wat neerkomt op ongeveer €1.550 per persoon.

Heeft u problemen gehad met uw vlucht? Dien dan een claim in!

Heeft u, naast problemen met uw bagage, ook problemen gehad met uw vlucht? Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding! Check of u recht heeft op een vergoeding! 

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding