Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met Wizz Air?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de Wizz Air (W6) vluchten met recht op een vergoeding

Vloog u met de Hongaarse vliegtuigmaatschappij Wizz Air en kwam uw vlucht met drie uur of meer vertraging aan op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor uw vluchtvertraging die kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u zeker weten of u recht heeft op een vergoeding? Kijk dan snel in de lijst met actuele vertraagde Wizz Air (W6) vluchten onderaan deze pagina of controleer uw vluchtgegevens in onze calculator. Wij geven u direct vrijblijvend advies over uw rechten.

Vliegen met Wizz Air

Vliegtuigmaatschappij Wizz Air is in 2003 opgericht in Hongarije. Sinds de eerste vlucht in 2004 is de budget vliegtuigmaatschappij enorm gegroeid. De luchthaven in Boedapest is de thuisbasis van Wizz Air en vanaf hier worden ruim 30 bestemmingen aangevlogen. Wizz Air is een budget vliegtuigmaatschappij die voornamelijk vliegt van en naar regionale luchthavens. In Nederland vliegt de maatschappij op Eindhoven Airport, Groningen Airport en Maastricht Aachen.

Recht op vergoeding bij vertraagde Wizz Air vlucht

Vliegtuigpassagiers die vliegen van en naar Europa hebben mogelijk recht op een vergoeding wanneer hun vlucht langdurig is vertraagd. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wanneer u recht heeft op een vergoeding is vastgelegd in Verordening 261/2004. Bij een vluchtvertraging is het van belang dat uw vertraagde Wizz Air vlucht met drie uur of meer vertraging aankomt op de eindbestemming. Daarnaast is het belangrijk dat uw vlucht:

 • Vertrekt vanaf een EU luchthaven
 • Of vertrekt vanaf een niet-EU luchthaven naar een EU luchthaven met een Europese vliegtuigmaatschappij
 • Niet vertraagd is door een buitengewone omstandigheid

Wizz Air (W6) is een Europese vliegtuigmaatschappij en daarom heeft u bij een vertraging van meer dan drie uur mogelijk recht op een vergoeding. Wanneer de vluchtvertraging ontstaan is door een buitengewone omstandigheid vervalt uw recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij Wizz Air geen invloed op de ontstane vertraging. Dit is bijvoorbeeld het geval bij slecht weer of medische noodlandingen.

Stel: U vliegt voor een korte stedentrip met Wizz Air naar Boedapest. Aangekomen op Eindhoven Airport hoort u dat de vlucht vertraagd is door mist. Uiteindelijk komt u 3 uur en 15 minuten later aan dan gepland. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding omdat mist wordt gezien als een buitengewone omstandigheid.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde Wizz Air vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie en kunt u een claim indienen voor uw Wizz Air vluchtvertraging. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht. De prijs die u heeft betaald voor het ticket heeft hier geen invloed op. U ontvangt de vergoeding als compensatie voor uw geleden tijdsverlies.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde Wizz Air vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde Wizz Air vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde Wizz Air vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde Wizz Air vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een vertraagde Wizz Air vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Actuele vertraagde Wizz Air vluchten

Heeft u vertraging gehad met Wizz Air (W6) en kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Wilt u zeker weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan snel de lijst met actuele vertraagde vluchten met recht op vergoeding. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan de vluchtgegevens van uw vertraagde vlucht in onze calculator. Wij geven u direct advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Krijg een vergoeding voor uw Wizz Air vertraging met EUclaim

 • Check gratis in onze database of u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon
 • U loopt geen enkel risico
 • Onze service is gratis. Pas als u uw geld krijgt, draagt u 29% + 33 euro dossierkosten af per persoon
 • 97% succesvolle claimafhandeling
 • In 32% is een rechtszaak nodig. Kosten voor een juridische procedure zijn inbegrepen
 • EUclaim neemt u al het werk uit handen
 • Wij strijden al sinds 2007 voor de rechten van vliegtuigpassagiers
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding