Vind hier de Tap Portugal (TP) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met Tap Portugal meer dan drie uur vertraging? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Op basis van onze database geven wij een lijst met alle vertraagde vluchten met recht op een vergoeding weer. Staat uw vlucht niet in de lijst? Check dan uw vluchtgegevens in onze calculator.

Wanneer heeft u recht op een vergoeding?

Sinds 2005 bestaat in Europa Verordening 261/2004. In deze regelgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Komt u met meer dan drie uur vertraging aan op eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Om recht te hebben op een vergoeding voor uw geleden tijdsverlies moet uw vertraagde vluchten aan de volgende zaken voldoen:

Stel: u vliegt met TAP Portugal (TP) van Amsterdam naar Lissabon. In het vliegtuig krijgt u te horen dat de vlucht niet gaat vertrekken wegens een technisch mankement. Uiteindelijk vertrekt uw vlucht en u komt met 3 uur en 10 minuten vertraging aan. U heeft volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding van €400 per persoon voor het geleden tijdsverlies.

Hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde TAP Portugal vlucht recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Check uw vlucht

Vluchten TP658 en TP659 van 13 januari 2018 langdurig vertraagd

De TAP vlucht TP658 van Porto Airport (OPO) naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) kwam met meer dan vijf uur vertraging aan in Nederland. De vlucht terug van Amsterdam naar Porto, TP659, had uiteindelijk ook meer dan vijf uur vertraging. Passagiers van beide vluchten hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel