Vertraging met SAS (SK)?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de Scandinavian Airlines (SK) vluchten met recht op een vergoeding

Vloog u met SAS (SK) naar uw bestemming? Kwam u daar drie uur later dan gepland aan? In veel situaties heeft u recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u zeker weten of u recht heeft op deze vergoeding? De SAS vluchten met recht op vergoeding staan onderaan deze pagina of u kunt uw vluchtgegevens controleren in onze calculator. Wij geven u graag gratis advies over uw rechten.

Uw rechten bij vluchtvertraging van Scandinavian Airlines 

Bij een langdurig vertraagde vlucht heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Wanneer u hier precies recht op heeft is vastgelegd in Verordening 261/2004. Om te weten of u voor uw vertraagde SAS vlucht recht heeft op een vergoeding is het belangrijk dat uw vlucht:

Voldoet uw SAS vlucht aan bovenstaande punten? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Wat is een buitengewone omstandigheid?

Wanneer de vluchtvertraging is veroorzaakt door een buitengewone omstandigheid heeft u als passagier geen recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij er sprake is van overmacht. De vliegtuigmaatschappij heeft geen invloed op de ontstane vluchtvertraging. U kunt hierbij denken aan slecht weer, stakingen van de luchtverkeersleiding of medische noodlandingen.

Stel: U zou om 11.04 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport (AMS) naar Stockholm-Arlanda Airport (ARN). Terwijl u in het vliegtuig zit krijgt u van SAS te horen dat  het vliegtuig nog niet gaat vertrekken wegens een technisch mankement. Uiteindelijk komt u met 5 uur en 15 minuten vertraging aan in Stockholm. U heeft in deze situatie recht op een vergoeding van €250 per persoon.

Ontvang tot €600 per persoon vergoeding

Valt uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag, de compensatie, wordt bepaald op basis van het aantal kilometers van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Check uw vlucht

Dien uw claim in voor uw vertraagde Scandinavian Airlines vlucht

Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor uw vertraagde SAS vlucht? De passagiers van onderstaande vluchten hebben recht op een vergoeding. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan gratis uw rechten in onze calculator. Wanneer u de claim indient bij EUclaim nemen wij al het werk voor u uit handen en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. De service van EUclaim is op basis van no cure, no pay.

Recent vertraagde vluchten SAS

Vragen? Chat of bel