luchthaven vertraagd

Vertraging met Condor?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de Condor (DE) vluchten met recht op een vergoeding

Is uw Condor (DE) vlucht vertraagd? Op het moment dat u vertraging meer dan drie uur was heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Bekijk daarom snel of uw vertraagde Condor vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat. Staat uw vlucht er niet bij? Vul dan de vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u direct een vrijbijvend advies.

Recht op vergoeding bij vertraagde Condor vlucht

In 2005 is de Europese regelgeving Verordening 261/2004 gezet. Hierin worden de rechten van vliegtuigpassagiers beschermd die van en naar Europa vliegen. Niet alle vertraagde vluchten vallen onder Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding voor het tijdsverlies moet uw vertraagde vlucht aan de volgende punten voldoen:

  • Met drie uur of meer vertraging aankomen op de eindbestemming
  • Starten vanuit een EU-land
  • Of met een Europese vliegtuigmaatschappij vliegen naar een land in de EU

Is uw Condor (DE) vlucht bij aankomst meer dan drie uur vertraagd? Dan valt uw vlucht onder Verordening 261/2004. Condor (DE) is namelijk een Duitse vliegtuigmaatschappij. Wanneer uw vlucht onder de regelgeving valt heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie, van maximaal €600 per persoon.

Geen recht bij een buitengewone omstandigheid

Vliegtuigmaatschappijen hoeven gedupeerde passagiers niet in alle situaties te compenseren voor het geleden tijdsverlies. Wanneer de vertraging is ontstaan door een buitengewone omstandigheid hoeft de vliegtuigmaatschappij op basis van Verordening 261/2004 geen vergoeding te betalen. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarin er sprake is van overmacht voor de vliegtuigmaatschappij. U kunt hierbij denken aan slecht weer, medische noodlandingen en stakingen van de luchtverkeerleiding.

Stel: U vertrekt van Dusseldorf naar het Grieke Skiathos. Op de luchthaven hoort u dat uw Condor vlucht met vijf uur vertraagd is. De reden van de vertraging is extreme mist. In deze situatie heeft u helaas geen recht op een vergoeding volgens Verordening 261/2004.

Bedragen vergoeding Verordening 261/2004

Voldoet uw vertraagde Condor vlucht aan de regels van Verordening 261/2004? Dan heeft u recht op een vergoeding. Het bedrag van deze vergoeding is vastgelegd en wordt bepaald door de afstand van uw vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Condor vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Condor vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Condor vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Condor vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Condor vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Bereken de afstand van uw vlucht

Claim indienen voor uw vertraagde Condor vlucht

Heeft u vertraging gehad met Condor? Kwam u met meer dan drie uur vertraging aan? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan de vertraagde Condor vluchten in onderstaande lijst of vul uw vluchtgegevens in onze calculator in. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij al het werk voor u uit handen. Onze service is op basis van no cure, no pay zodat u geen enkel risico loopt. 

Recent vertraagde vluchten

12929 passagiers hebben EUclaim een score van 4.6 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.929 ervaringen
Vragen? Chat of bel