Vlucht SQ323 singapore amsterdam schiphol

Vlucht SQ323

Van Amsterdam Schiphol naar Singapore Changi

Is vlucht SQ323 van vliegveld Schiphol naar Singapore Changi airport vertraagd? Dan kunt u tot €600 vergoeding krijgen. Check of u recht heeft op een vergoeding en dien een claim in.
Check mijn vergoeding

743.256 tevreden passagiers

Met vlucht SQ323 van Singapore Airlines vliegt u van Schiphol Airport naar Singapore Changi Airport. Vanaf daar kunt u een paar uur vertoeven op het mooie vliegveld en het winkelcentrum, om vervolgens naar de stad te gaan.

Singapore is niet alleen als bestemming populair, maar het is ook een internationale hub. Vanaf hier gaan namelijk veel vluchten naar alle bekende plekken van Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit maakt vlucht SQ323 en Singapore Changi Airport populair bij toeristen en zakelijke reizigers. In dit artikel vertellen we u meer over vlucht SQ323, de afstand tussen Amsterdam Airport Schiphol en Singapore Changi Airport, en ook hoe EUclaim kan helpen als u te maken krijgt met een vertraging of annulering.

Vlucht SQ323 vliegt elke dag 

Vlucht SQ323 is een veelgebruikte luchtvaartroute van Singapore Airlines tussen Schiphol in Amsterdam en Changi Airport. SQ323 vertrekt eenmaal per dag, meestal in de ochtend om 11:15 uur.

De vlucht naar Singapore Changi Airport is populair bij zakelijke reizigers omdat het vliegveld een van de meest efficiënte en comfortabele luchthavens ter wereld is. De luchthaven heeft een goed ontworpen layout, met duidelijke borden en veel voorzieningen, zoals gratis wifi, spa’s, en luxe hotels. Bovendien biedt Singapore Changi Airport een breed scala aan zakelijke diensten, zoals vergaderruimtes, zakencentra en een postkantoor.

Ook toeristen vliegen graag met SQ 323 richting Singapore Changi Airport. De luchthaven heeft een prachtig design, met groene ruimtes, kunstinstallaties, luxe winkelcentrum en een grote waterval. Bovendien biedt Singapore Changi Airport een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor toeristen, zoals een speelhal, een bioscoop, en een museum.

Krijg €600 van Singapore Airlines

Heeft Singapore Airlines uw vlucht geannuleerd? Of bent u meer dan 3 uur later dan gepland in Singapore aangekomen? Check of u in aanmerking komt voor €600 vergoeding.

Check compensatie

Singapore Changi Airport is ook een van de meest populaire luchthavens ter wereld voor overstappers. De luchthaven heeft een goede verbinding met veel bestemmingen over de hele wereld en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor overstappers, zoals gratis wifi, lounges, en restaurants.

De populairste bestemmingen om naar te vliegen vanaf Singapore Changi Airport zijn Londen, New York, Sydney, Hong Kong, Bangkok, Kuala Lumpur, Dubai, Tokio, Seoul en Melbourne.

Met Airbus A380 op SQ323 naar Singapore

Als je met vlucht SQ 323 van Amsterdam naar Singapore vliegt, dan vlieg je met de Airbus A380. Dit is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

De Airbus A380 heeft een capaciteit van 550 passagiers, verdeeld over twee dekken. Het vliegtuig heeft 12 suites in Business Class, 36 stoelen in Premium Economy Class en 245 stoelen in Economy Class. Daarnaast bestaat het bovenste dek uit 86 stoelen in Business Class.

De suites in Business Class zijn zeer ruim en comfortabel. Ze hebben een volledig verstelbaar bed, een persoonlijke entertainmentsysteem en een ruime bagageruimte. De stoelen in Premium Economy Class zijn ook zeer comfortabel en bieden meer beenruimte dan de stoelen in Economy Class. De stoelen in Economy Class zijn voorzien van een persoonlijke entertainmentsysteem en een verstelbare hoofdsteun.

Lounge op Schiphol voor vlucht SQ323

Vlieg je first class of business class naar Singapore met SQ 323? Dan mag je gebruik maken van de lounge van Star Alliance. Dit is een samenwerkingsverband tussen een grote groep airlines. 

Schiphol kent twee lounges van Star Alliances, de eerste heet café Frames en vind je op de tussenverdieping achter Starbucks. De andere heet Privium Lounge, deze vind je op de E-pier achter Dutch Bar & Kitchen.

Wat betekent vluchtnummer SQ323? 

De eerste twee letters van het vluchtnummer staan voor de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Alle vluchten van Singapore Airlines beginnen met SQ. De cijfers van het vluchtnummer staan voor de route. De oneven nummers vliegen van Amsterdam naar Singapore, en de even nummers van Singapore naar Amsterdam.

Van Amsterdam Airport Schiphol naar Singapore Changi is ongeveer 10.522 km. Deze indrukwekkende afstand wordt dus overbrugd door de directe vlucht SQ323. Gemiddeld duurt de vlucht ongeveer 12 uur en 40 minuten.

Wat als vlucht SQ323 naar Singapore vertraagd of geannuleerd is?

Helaas zijn vlucht vertragingen en annuleringen soms onvermijdelijk en kunnen ze reisplannen verstoren. Dat geldt natuurlijk ook voor SQ323 van Schiphol naar Singapore. Mocht dat gebeuren met uw vlucht, dan zijn wij er om te helpen.

Volgens EU-verordening 261/2004 hebben passagiers recht op compensatie bij vertragingen van meer dan 3 uur op hun eindbestemming. Omdat de afstand tussen Schiphol en Singapore zo groot is, zijn er drie opties als vlucht SSQ323 vertraagd is:

  • Minder dan 3 uur vertraging: geen compensatie
  • Tussen 3 en 4 uur vertraging: €300
  • Meer dan 4 uur vertraging: €600

Is uw vlucht vertraagd?

Klik hieronder en check of u recht heeft op vergoeding.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat, of neem contact met ons op over uw specifieke situatie.

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot. Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Gecontroleerd door

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in vooral buitenlandse media om duiding te geven aan EU Verordening 261.

Meer over Tjitze
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding