Vlucht PY993

Van Amsterdam Schiphol naar Paramaribo

Is vlucht PY933 van vliegveld Schiphol naar Paramaribo vertraagd? Dan kunt u tot €600 vergoeding krijgen. Check of u recht heeft op een vergoeding en dien een claim in.
Check mijn vergoeding

742.237 tevreden passagiers

Met vlucht PY 993 van Surinam Airways vliegt u van Schiphol Airport naar het vliegveld op Paramaribo en terug. 

Niet alleen de Surinaamse diaspora vliegt geregeld naar Paramaribo, Suriname is ook populair onder Nederlandse toeristen. 

In dit artikel vertellen we u meer over vlucht PY993 en ook hoe EUclaim kan helpen als u te maken krijgt met een vertraging of annulering.

Vlucht PY993 vliegt drie keer per week 

Vlucht PY993 vliegt normaal gesproken drie keer per week tussen Schiphol in Amsterdam en Suriname. Surinam Airways vliegt zondag, woensdag en vrijdag om 10:20 uur naar Paramaribo. 

Krijg €600 van Surinam Airways

Heeft Surinam Airways uw vlucht geannuleerd? Of bent u meer dan 3 uur vertraagd? Check of u in aanmerking komt voor €600 vergoeding.

Check compensatie

Wat als vlucht PY 993 naar Suriname vertraagd of geannuleerd is?

Helaas zijn vlucht vertragingen en annuleringen soms onvermijdelijk en kunnen ze reisplannen verstoren. Dat geldt natuurlijk ook voor vlucht PY 993 van Schiphol naar Suriname. Mocht dat gebeuren met uw vlucht, dan zijn wij er om te helpen.

Volgens EU-verordening 261/2004 hebben passagiers recht op compensatie bij vertragingen van meer dan 3 uur.

Dit geldt voor alle vertrekkende vluchten uit de EU, ook al komt de luchtvaartmaatschappij van buiten de EU.

Omdat de afstand tussen Schiphol en Paramaribo zo groot is, zijn er drie opties als de vlucht vertraagd is:

  • Minder dan 3 uur vertraging: geen compensatie
  • Tussen 3 en 4 uur vertraging: €300
  • Meer dan 4 uur vertraging: €600

Surinam Airways: eten, drinken en hotel

Als uw vlucht minimaal 2 uur vertraagd is, of zelfs geannuleerd wordt, dan heeft Surinam Airways een zorgplicht. Hier wordt niet altijd aan voldaan, waardoor het kan zijn dat u wordt opgezadeld met extra kosten. Denk hierbij aan:

  • een overnachting
  • vervoer van of naar het vliegveld
  • eten en drinken 

Na 5 uur vertraging geld terug

Is uw vlucht langer dan vijf uur vertraagd? Dan heeft u het recht om van de reis af te zien en om het ticket geld terug te vragen. Surinam Airways is verplicht om binnen zeven dagen het geld terug te storten.

Heeft u extra kosten gemaakt door de vertraging, of heeft Surinam Airways uw ticketgeld niet betaald? Vanaf €250,- kunnen wij u helpen om uw geld terug te krijgen. 

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding