Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Staking Frankrijk

Is er sprake van een staking in Frankrijk, dan heeft dit grote gevolgen voor de vluchten van en naar Frankrijk. Heeft de staking in Frankrijk ook invloed uw vlucht? Is uw vlucht als gevolg daarvan geannuleerd, of loopt u een vertraging op? Controleer direct in onze database of u recht heeft op een vergoeding, of lees waar u recht op heeft in deze situatie.
Check uw vlucht

Staking Frankrijk: wanneer heeft u recht op een vergoeding?

U kunt een claim indienen als de uitvoerende airline verantwoordelijk kan worden gesteld voor de staking. Is het personeel van de airline waarmee u vliegt of zou vliegen de reden dat u te maken heeft met vluchtproblemen? Dan kan de airline verantwoordelijk worden gesteld en heeft u recht op een vergoeding.

Veel gedupeerden van de staking in Frankrijk blijven met lege handen achter

Als de staking in Frankrijk niet veroorzaakt wordt door de airline waarmee u vliegt, dan kan deze ook niet verantwoordelijk worden gehouden. De airline staat net als u machteloos in deze situatie. Daarom kunt u voor het geleden tijdsverlies dan ook geen claim indienen bij de airline.

Wanneer heeft u geen recht op een vergoeding?

U heeft geen recht op een vergoeding als de staking veroorzaakt is door personeel anders dan het eigen personeel van de airline.

Zoals:

  • Een staking van de luchtverkeersleiding
  • Staking door beveiligingspersoneel
  • Staking door bagage-afhandelaars
  • Staking door ander grondpersoneel

Waar u als gedupeerde van de staking in Frankrijk wel recht op heeft

Ook al heeft u vertraging opgelopen door de staking in Frankrijk en ligt het buiten de verantwoordelijkheid van de airline waarmee u vliegt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Maar heeft u meer dan 2 uur vertraging, dan heeft de airline wel een zorgplicht. Dat houdt in dat u recht heeft op eten en drinken. En duurt het heel lang, dan moet de airline ook een overnachting voor u regelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit alsnog zelf regelen en de bonnetjes declareren.

Staking Frankrijk bijna altijd met mooi weer

Frankrijk heeft een rijke stakingsgeschiedenis. In 2019 was het zelfs bijna wekelijks raak. De luchtverkeersleiding legde het werk regelmatig neer, met grote gevolgen voor al het vliegverkeer dat van, naar of via Frankrijk vloog.

Opvallend daarbij is dat de Fransen graag staken op dinsdagen en donderdagen en dat het dan gek genoeg bijna altijd mooi weer is.

Vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is

Heeft u bij aankomst op bestemming meer dan 3 uur vertraging en kan de airline verantwoordelijk gesteld worden, dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Voor een vluchtafstand die minder is dan 1500km, heeft u recht op een vergoeding van 250,- per ticket. Dit bedrag loopt op tot 600,- per ticket als uw vluchtafstand meer dan 3500km is.

Vraag uw vergoeding aan

De database van EUclaim geeft u snel uitsluitsel of u aanspraak kunt maken op een vergoeding. U hoeft alleen maar uw vluchtdatum en vluchtnummer in te voeren.
Heeft u recht op een vergoeding? Dien dan gelijk een claim in. Wij helpen jou de vergoeding te krijgen. 97% succes gegarandeerd.

Recente vluchtproblemen van en naar Frankrijk

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding