skyline of frankfurt by night

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op Frankfurt Airport?

Waar heb ik recht op bij een staking in de luchtvaart?

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op Frankfurt Airport? Lees hier de laatste nieuwtjes. Ook leest u hier wat uw rechten zijn.

 • 31-01-2024 / 17:04

  Staking legt vliegverkeerd Duitsland lam

  Een landelijke staking onder beveiligers zorgt er donderdag voor dat honderden vluchten uitvallen. Op diverse luchthavens, zoals die van Hamburg, Berlijn, Stuttgart en Lufthansa-thuisbasis Frankfurt wordt zelfs helemaal niet of slechts zeer beperkt gevlogen.

 • 24-03-2023 / 10:03

  Lufthans heeft dit weekend al last van Duitse stakingsdag

  Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht zondag al last te krijgen van de landelijke stakingsdag in de Duitse vervoerssector die maandag plaatsvindt. Vrijwel alle vluchten van en naar de luchthaven van München komen zondag te vervallen. Een dag later raakt de staking ook het vliegveld van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland.

 • 26-07-2022 / 13:12

  Lufthansa schrapt meer dan 1000 vluchten in Frankfurt

  Luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt woensdag bijna alle vluchten in Frankfurt en München, de twee drukste luchthavens van Duitsland, vanwege een staking van het grondpersoneel. De chaos in de Europese luchtvaartsector lijkt daarmee tijdens het hoogseizoen nog groter te worden.

 • 22-03-2022 / 18:39

  Honderden vluchten van Duitse luchthavens geschrapt om staking

  De luchthavens van Hamburg en Hannover moesten alle vertrekkende vluchten annuleren. De vliegvelden in Berlijn en Düsseldorf hadden te maken met veel verstoringen. De luchthaven van Frankfurt, de grootste in Duitsland, schrapte ruim honderd van de 790 vertrekkende vluchten.

 • 08-09-2015 / 12:56

  Cabinepersoneel Lufthansa staakt

  Het cabinepersoneel van Lufthansa gaat zijn staking op maandag uitbreiden naar de luchthaven van München. Dat liet de vakbond voor cabinepersoneel UFO zondag weten. Het cabinepersoneel legde vrijdag en zaterdag het werk neer, maar dat was op de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf. Daar komt nu dus München bij.

Wat moet ik weten over de staking op luchthaven Frankfurt?

Problemen met uw vliegschema door de werkonderbrekingen op de luchthaven van Frankfurt? Als uw vlucht geannuleerd is als gevolg van de staking, is de vliegmaatschappij verplicht u een alternatieve vlucht te bieden of om u uw geld van het ticket terug te betalen.

Bij een vertraging van meer dan vijf uur, heeft u eveneens het recht om te kiezen tussen het annuleren van uw vlucht met volledige restitutie of het omboeken naar een latere vlucht.

Extra compensatie bij staking vliegveld Frankfurt

Mogelijkerwijs komt u in aanmerking voor een compensatie, afhankelijk van wie er staakt. Uitsluitend wanneer er gestaakt wordt bij de luchtvaartmaatschappij, denk aan stewardessen of piloten, kunt u aanspraak maken op een vergoeding.

Staakt een andere partij? Dan vervalt het recht op compensatie. Bij de volgende stakingen heeft u geen recht op een vergoeding:

 • douane
 • luchtverkeersleiding
 • bagageafhandelaars
 • grondpersoneel vliegveld

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Vrijwel alle bekende luchtvaartmaatschappijen vliegen op luchthaven Frankfurt. Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd doordat er een staking is bij een airline, dan kunt u recht hebben op compensatie.

Het recht op compensatie is vastgelegd in EU Verordening 261/2004. Dit geldt in Europa, maar niet in de rest van de wereld. Om recht te hebben op compensatie betekent dit:

 • U vertrekt vanuit de EU, IJsland, Noorwegen of Zwitserland;
 • of u komt aan in de EU, IJsland, Noorwegen of Zwitserland met een Europese luchtvaartmaatschappij.
 • De vlucht is geannuleerd of minimaal 3 uur vertraagd.

Check hier of u in aanmerking komt voor een vergoeding:

Hoeveel vergoeding bij een staking?

Wanneer uw vlucht is geannuleerd of vertraagd door een staking en u heeft recht op een vergoeding, dan wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

 • €250 vergoeding bij een vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een vlucht van meer dan 3500 km

Vul hier uw vluchtgegevens in en bereken de afstand:

Recht op verzorging op vliegveld Frankfurt

Heeft u te maken met een vluchtvertraging van meer dan 2 uur door de staking op Frankfurt Airport? In dat geval moet de luchtvaartmaatschappij voor u zorgen. Dit betekent dat u recht heeft op eten en drinken.

Indien de luchtvaartmaatschappij hier niet in voorziet, kunt u deze zelf kopen en de bonnetjes bewaren. De gemaakte kosten kunt u vervolgens achteraf terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Mocht u door de staking ook een overnachting nodig hebben, dan kunt u deze kosten, inclusief voor vervoer, indienen bij de airline.

Weigert de airline om u geld terug te geven? Als het bedrag hoger uitkomt dan €250 dan kunnen wij u hierbij helpen.

Dit zeggen klanten over EUclaim

Geschreven door Lisanne Verbeek

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers.

Meer over Lisanne

Hulp nodig? Neem contact op

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw claim? Wij helpen u graag verder!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding