Staking op vliegveld Berlin Brandenburg

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Lees hier wat uw rechten zijn

Wordt er gestaakt op vliegveld Berlin Brandenburg? Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de staking en leest u wat uw rechten zijn. Mogelijk heeft u recht op een vergoeding, dit hangt af van wie er staakt.

 • 12-03-2024

  Vakbond Verdi roept beveiligers op tot een nieuwe staking op Duitse luchthavens.

  Medewerkers van de luchthavens van Keulen-Bonn, Berlijn en Hamburg zouden donderdag meedoen aan de acties. Ook reizigers op de luchthavens van Stuttgart of Karlsruhe kunnen last krijgen van de acties.

 • 30-01-2024

  Beveiligers luchthavens Duitsland willen donderdag staken

  Flughafen Berlin Brandenburg heeft in een verklaring al laten weten dat alle 170 vertrekkende vluchten donderdag worden geannuleerd. Bij Hamburg Airport worden 126 vertrekkende vluchten geschrapt. Tot de luchthavens die geraakt worden horen ook die van Düsseldorf en Frankfurt.

 • 25-01-2023

  Staking: Berlijns vliegveld schrapt alle vluchten woensdag

  Het vliegverkeer van en naar Berlijn ligt vandaag volledig stil. Oorzaak is een personeelsstaking op de luchthaven Berlin Brandenburg (BER).

 • 24-01-2023

  Grondpersoneel vliegveld Berlijn Brandenburg staakt, 300 annuleringen

  Alle passagiersvluchten van en naar het vliegveld van Berlijn zijn tot vanavond laat geannuleerd vanwege een grote staking van grondpersoneel. Honderden medewerkers hebben het werk neergelegd en dat betekent dat alle 300 binnenkomende en vertrekkende vluchten niet kunnen doorgaan.

Er is een staking op Berlin Brandenburg airport, waar heb ik recht op?

Is uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd vanwege de staking op het vliegveld van Berlijn? Als de vlucht geannuleerd wordt, dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze geven:

 • vlucht omboeken;
 • of geld terug

Wordt de vlucht niet geannuleerd, maar heeft u te maken met een lange vertraging? Als de vertraging langer is dan 5 uur dan moet de airline u dezelfde keuze bieden.

Ook kunt u mogelijk recht hebben op een vergoeding. Dit geldt alleen als medewerkers van de luchtvaartmaatschappij staken. Denk aan de piloten of het cabinepersoneel van de airline.

Wordt er bij een andere partij gestaakt dan de vliegmaatschappij? Dan is er geen recht op een vergoeding, dit wordt gezien als overmacht voor de airline.  Bij de volgende stakingen heeft u geen recht op een vergoeding:

 • douanepersoneel
 • grondpersoneel vliegveld
 • bagageafhandelaars
 • luchtverkeersleiders

Maar wat als de staking zich wel afspeelt bij de luchtvaartmaatschappij?

Staking door de luchtvaartmaatschappij

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar het vliegveld van Berlin Brandenburg. Als de staking plaatsvindt bij Ryanair, KLM, easyJet, Transavia of een andere vliegmaatschappij plaatsvindt, dan kunt u recht hebben op compensatie.

De afstand tussen Schiphol, Eindhoven of Rotterdam en Berlin Brandenburg is ongeveer 600 kilometer. Volgens EU Verordening 261 staat hier een vergoeding tegenover van €250.

Vliegt u van of naar een ander vliegveld? Check hieronder waar u recht op heeft en of u in aanmerking komt voor compensatie.

Recht op verzorging op luchthaven Berlin Brandenburg

Bij een vertraging van minimaal 2 uur, ongeacht wie er staakt, heeft u recht op eten en drinken. De luchtvaartmaatschappij moet hiervoor zorgen.  Indien de luchtvaartmaatschappij dit niet regelt, kunt u zelf eten en drinken kopen. Onze tip is om de bonnetjes te bewaren. De gemaakte kosten kunt u achteraf declareren bij de luchtvaartmaatschappij.

Heeft u door de staking onverwacht een overnachting nodig? Dan komen ook deze kosten, inclusief eventuele vervoerskosten, in aanmerking voor vergoeding door de luchtvaartmaatschappij.

Let wel: de kosten moeten redelijk zijn. Bestel dus geen kaviaar en champagne.

Weigert de luchtvaartmaatschappij om het geld terug te betalen en heeft u meer dan €250 uitgegeven? Dien een claim bij ons in, dan helpen wij u dit geld terug te krijgen.

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding