gran canaria beach

Staking op vliegveld Gran Canaria

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Dit zijn uw rechten

Wordt de staking veroorzaakt door personeel van een luchtvaartmaatschappij? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een vergoeding.

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de staking en leggen we uit wat uw rechten zijn.

 • 13-01-2024

  Amper 1 op 3 vluchten Brussels Airlines kan vandaag vertrekken door pilotenstaking: gestrande reizigers erg misnoegd

  De impact van de 24 urenstaking bij de piloten van Brussels Airlines is aanzienlijk. Van de 112 geplande vluchten vandaag zullen er maar 36 doorgaan, meldt de vliegmaatschappij.

 • 10-01-2024

  Het grondpersoneel van IBERIA dreigt met een staking voor onbepaalde tijd

  Veel vluchten van IBERIA zijn tijdens de stakingsdagen normaal vertrokken, zij het zonder bagage, die momenteel nog op de luchthavens ligt opgestapeld. Alleen al op Gran Canaria, een van de zwaarst getroffen luchthavens in het land, zijn er tussen vrijdag en maandag meer dan 6.000 stuks bagage opgehoopt.

 • 02-06-2023

  Vliegvakantie op de tocht vanwege Europese stakingen

  Het hele voorjaar wordt in Frankrijk al gestaakt door Franse verkeersleiders. Zij willen betere arbeidsvoorwaarden vanwege de hoge inflatie. Op 6 en 7 juni leggen zij opnieuw het werk neer. Daarnaast staken naar verwachting deze zomer ook vliegmedewerkers in Italië, Spanje en Schotland.

 • 18-02-2023

  Lummens gezin met twee kindjes bijna vier uur vast op vliegtuig door staking

  De spontane staking bij bagageafhandelaar Aviapartner zorgt voor chaos op de luchthaven van Zaventem. De Lummense Tamara Firman zat met haar man en twee kinderen (3 en 8) bijna vier uur in het vliegtuig voor ze konden vertrekken naar Gran Canaria.

 • 25-10-2022

  Nieuwe problemen bij Ryanair Spanje met een staking

  Ryanair Spanje krijgt opnieuw te maken met een staking, dit keer echter niet van het cabinepersoneel of de piloten maar van het personeel van de grondafhandeling bij de vliegvelden. Het zijn de vakbonden USO en CCOO die hun leden oproepen om vanaf 28 oktober tot 8 januari het werk op verschillende dagen neer te leggen uit protest tegen de slechte arbeidsomstandigheden en een betere collectieve arbeidsovereenkomst.

Wat moet ik weten als er een staking op vliegveld Gran Canaria is?

Is uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd door de staking op Gran Canaria airport (ook wel Las Palmas Airport genoemd)? Als de vlucht niet door kan gaan, dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze geven:

 • vlucht omboeken;
 • of geld terug

Wordt de vlucht niet geannuleerd, maar heeft u te maken met een lange vertraging? Als de vertraging langer dan 5 uur duurt dan moet de airline u dezelfde keuze bieden.

Ook kunt u mogelijk recht hebben op een vergoeding. Dit geldt alleen als de staking wordt veroorzaakt door personeel van de airline. Denk aan de piloten van Transavia of het cabinepersoneel van Tui of Corendon.

Als een andere partij staakt dan heeft u geen recht op een vergoeding. Bij de volgende stakingen heeft u geen recht op een vergoeding:

 • douanepersoneel
 • grondpersoneel vliegveld
 • bagageafhandelaars
 • luchtverkeersleiders

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Verschillende budgetmaatschappijen vliegen op Aeropuerto de Gran Canaria. Als bekend is dat de staking bijRyanair,  Transavia, Tui, Corendon of een andere airline plaatsvindt, dan kunt u recht hebben op compensatie.

De afstand tussen Schiphol, Eindhoven of Rotterdam en Gran Canaria is ongeveer 3150 kilometer. Volgens EU Verordening 261 staat hier een vergoeding tegenover van €400.

Check hier of jij in aanmerking komt voor compensatie.

Recht op verzorging op luchthaven Gran Canaria

Heeft u te maken met een vertraging van meer dan 2 uur door de staking op Gran Canaria Airport? In dat geval is de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist verplicht om voor uw welzijn te zorgen. Dit betekent dat u recht heeft op eten en drinken.

Indien de luchtvaartmaatschappij hier niet in voorziet, raden wij aan om de bonnetjes te bewaren. De gemaakte kosten kunt u vervolgens terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Let op: de kosten dienen redelijk te zijn.

Heeft u door de staking onverwacht een overnachting nodig? Dan komen ook deze kosten, inclusief eventuele vervoerskosten, voor vergoeding door de luchtvaartmaatschappij in aanmerking.

Weigert de airline om u geld terug te geven? Als u meer dan €250 heeft uitgegeven, dan kunnen wij u hierbij helpen.

Dit is wat passagiers van EUclaim vinden

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding