Wereldwijde technische storing zorgt voor incheckproblemen

Bij verschillende vliegtuigmaatschappijen is er sinds het einde gisterochtend een grote storing gaande. Onder andere Air France-KLM, British Airways, Lufthansa, Vueling en Qantas zouden last hebben van problemen met inchecken. Ook enkele Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen zouden getroffen zijn door de storing. Veel passagiers klagen op social media over de problemen met het inchecken.

vertragingsborden op vliegveld

Grote vertragingen bij incheckbalies vliegvelden

Het probleem zou liggen bij het boekingssysteem Amadeus Altea. Op vliegvelden in Parijs, Washington, New York en Singapore ontstaan al lange wachtrijen vanwege de incheckproblemen. Wereldwijd maken er 125 vliegtuigmaatschappijen gebruik van het boekingssysteem. Er is nog geen concrete informatie over vertragingen of annuleringen die voorvloeien uit de incheckproblemen. De storing was aan het einde van de middag verholpen.

Recht op vergoeding bij technische problemen

Wanneer je vlucht vertraging oploopt als gevolg van een technische storing in het boekingssysteem van de vliegtuigmaatschappij dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Een technische mankement is geen buitengewone omstandigheid. Mocht je vlucht met meer dan drie uur vertraging aankomen vanwege de storing, betekent dit dat je recht hebt op een vergoeding tot €600 per persoon.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair annuleert de komende maanden(!) nog meer vluchten
Volgende nieuwsitem
Nog een vliegtuigmaatschappij in de problemen: Monarch Airlines
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding