Vluchten geannuleerd naar China vanwege uitbraak Corona virus

Verschillende overheden hebben een negatief reisadvies afgegeven voor het vasteland van China. Nederland hoort hier (nog) niet bij. Dit houdt in dat luchtvaartmaatschappijen als British Airways en Lufthansa al hun vluchten naar het land tijdelijk hebben geannuleerd. KLM vliegt nog wel mondjesmaat naar China maar annuleert veel vluchten vanwege de daling van het aantal boekingen.

chinese man met mondkapje op

Update: Ministerie past reisadvies aan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China aangepast in verband met het coronavirus. Ze raden reizigers af naar de Chinese provincie Hubei te gaan. In de provincie ligt de stad Wuhan, waar het coronavirus zijn oorsprong heeft. Reizen door andere delen van China moeten alleen worden gemaakt als het noodzakelijk is.

Reisadviezen China lopen uiteen en vluchten worden geannuleerd

Met de snelle uitbraak en verspreiding van het Corona virus in China staat de wereld op scherp. Landgrenzen worden gesloten, landen evacueren hun burgers en plaatsen ze in quarantaine en het openbaar vervoer en vliegverkeer wordt gestaakt. In Nederland heeft de overheid nog geen negatief reisadvies gegeven voor China, enkel voor de regio Wuhan, waar het virus is uitgebroken. Toch heeft de ANVR het advies aan reisorganisaties afgegeven reizen naar China de komende tijd te annuleren.

KLM annuleert vluchten om commerciële redenen

KLM vliegt normaal gesproken meerdere keren per week naar Chengdu, Hangzhou, Shanghai, Beijing en Xiamen in China. De luchtvaartmaatschappij heeft besloten een deel van de geplande vluchten te annuleren omdat er minder vraag is naar vliegtickets. Veel passagiers hebben uit zichzelf hun vluchten naar China geannuleerd. Dit mag van KLM kosteloos. Passagiers die gedwongen te maken krijgen met een geannuleerde vlucht binnen 14 dagen voor vertrek kunnen eventueel aanspraak maken op een vergoeding volgens Verordening 261/2004. Daarnaast hebben passagiers recht op teruggave van de ticketprijs.  • KLM-vlucht geannuleerd? Claim je vergoeding!

    Is je vlucht met KLM geannuleerd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding! EUclaim helpt je met het krijgen van een vergoeding tot €600 per persoon.


    Check je vlucht

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Thai Airways verkeert in financiële problemen
Volgende nieuwsitem
Luchtvaartmaatschappij Flybe vraagt uitstel van betaling aan
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding