Twee vliegtuigen botsen op elkaar bij gate op Amsterdam Schiphol Airport

Twee vliegtuigen van KLM en easyJet zijn vanmorgen op elkaar gebotst tijdens de pushback van de gate op Schiphol. De vliegtuigen hebben door de botsing schade opgelopen. Er zijn geen passagiers gewond geraakt bij de botsing.

KLM vliegtuig op Schiphol

Botsing KLM en easyJet vliegtuigen

Het betrokken vliegtuig van KLM was een Boeing 737-800 die onderweg was naar Madrid onder vluchtnummer KL1699. Het vliegtuig van easyJet was onderweg naar London Gatwick onder vluchtnummer EZY8868. De passagiers zijn uit beide toestellen gehaald en moeten een vervangende vlucht naar hun bestemming gebracht worden. Het is nog niet duidelijk hoe de botsing heeft kunnen gebeuren. Vooralsnog heeft de botsing geen effect op andere vluchten.

Gedupeerde passagiers hebben mogelijk recht op een vergoeding

Als de passagiers door de botsing meer dan drie uur vertraging oplopen hebben zij recht op een vergoeding van €250. De botsing wordt niet gezien als een buitengewone omstandigheid.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking van cabinepersoneel bij EVA Air verlengd
Volgende nieuwsitem
Het Czech Airlines arrest: Passagiers recht op vergoeding bij aansluitende vluchten buiten de EU
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding