transavia claim indienen schiphol vertraging
26 maart 2024

Transavia annuleert veel vluchten van april tot juni

Niet genoeg vliegtuigen, maar wel veel tickets verkocht

Veel reizigers maken zich zorgen om hun vliegreis met Transavia. Terecht, want Transavia gaf aan dat er vluchten worden geschrapt van mid-april tot eind juni.

Volgens de luchtvaartmaatschappij komt dit door achterstallig onderhoud.

Onderhoud Transavia vluchten vertraagd

Transavia deelde niet hoeveel vluchten er worden geannuleerd, en om hoeveel passagiers het gaat. Wat wel duidelijk is, is dat het onderhoud op toestellen langer duurt dan verwacht. 

Veel passagiers boeken trouwens niet direct bij Transavia, maar kiezen voor een pakketreis. Dit betekent dat als Transavia een vlucht annuleert, de communicatie en de dienstregeling via de touroperator gaat. 

Bij TUI alleen al raakt de aankondiging voor dit jaar een paar duizend mensen. Sunweb zegt voor 97 procent van de eigen vakantiegangers die het raakt inmiddels een oplossing gevonden te hebben. 

Heb je losse tickets geboekt bij Transavia? Dan kan een vluchtwijziging extra gedoe opleveren. De Consumentenbond waarschuwt voor onverwachte kosten, denk aan het missen van een dag autohuur of een hotelovernachting. 

Herhaling van vorig jaar

In de meivakantie van 2023 speelde er ook al van alles bij Transavia. Een tekort aan beschikbare vliegtuigen zorgde ervoor dat honderden vluchten geschrapt werden. Het kostte veel tijd om het papierwerk in orde te maken van enkele Boeing 737’s die van het failliete Roemeense Blue Air werden overgenomen.

Toch hebben de annuleringen van vorig jaar Transavia financieel goed gedaan. Paul Vaneker van EUclaim meldt in de Telegraaf dat Transavia vorig jaar vluchten samengevoegde.

‘Ook toen kwam het voor dat reizigers werden gedwongen om de reis alsnog elders te boeken, tegen een hogere prijs. Het lijkt dat dit Transavia geen windeieren heeft gelegd, want ondanks de tienduizenden annuleringen hebben ze financieel een goed jaar gedraaid.’

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding