Thai Airways verkeert in financiële problemen

De grootste luchtvaartmaatschappij van Thailand, Thai Airways, verkeert in financiële problemen. Thai Airways leidt grote verliezen en heeft stijgende schulden door de grote concurrentie van prijsvechters in Thailand. Topman Sumeth Damrongchaitham wil de salarissen van het management aanpakken.

Ramen van een Thai airways vliegtuig

Herstructurering moet Thai Airways redden volgens topman

Thai Airways leed in het eerste halfjaar van 2019 een verlies van 190 miljoen euro. Het personeel van de Thaise luchtvaartmaatschappij moet nu de handen ineenslaan om het resultaat te verbeteren, vindt topman Sumeth Damrongchaitham. Hij wil onder andere de salarissen van het management hard aanpakken. Thai Airways staat bekend om de hoge personeelskosten en bureaucratie, mede doordat 51 procent in handen is van de Thaise overheid.

Financiële problemen en dreigend faillissement voor Thai Airways

Wanneer de financiële problemen van de Thaise luchtvaartmaatschappij niet snel opgelost worden komt faillissement steeds dichterbij. Dit zou voor veel passagiers vervelende gevolgen kunnen hebben. Thai Airways vliegt niet van en naar Amsterdam maar maakt wel gebruik van vluchten naar onder andere Londen, Brussel en Parijs. Ben je benieuwd wat je rechten zijn in het geval van faillissement van Thai Airways? In onze blog over faillissement van de luchtvaartmaatschappij leggen we je dat precies uit!

We houden de situatie rondom Thai Airways in de gaten en houden je op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nationale staking in Italië op vrijdag 25 oktober hindert vliegverkeer
Volgende nieuwsitem
De nieuwe winterbestemmingen van Amsterdam Schiphol Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding