Stroomstoring op luchthaven Hamburg legt vliegverkeer plat

Het vliegveld van Hamburg heeft afgelopen weekend te maken gehad met een stroomstoring. De luchthaven is de rest van de zondag gesloten gebleven. Het vliegverkeer is de hele zondag stilgelegd.

 

aankomsthal hamburg airport

Vluchten geannuleerd door stroomstoring

Hamburg Airport is de vijfde luchthaven van Duitsland. Er vertrekken op een doorgaande zondag ongeveer 200 vliegtuigen. Sinds de stroomstoring en het stilleggen van het vliegverkeer zijn er geen vluchten meer van en naar Hamburg gegaan. Passagiers strandden op de luchthaven en hebben de nacht in hotels of op veldbedden moeten doorbrengen. Vanwege de grote passagiersaantallen heeft de politie gisteren de toegangswegen naar het vliegveld gesloten. In totaal werden 298 vluchten geannuleerd of liepen deze een vertraging van meer dan drie uur op. 

KLM en Eurowings annuleren vluchten vanaf Schiphol 

Ook voor Nederlandse passagiers was de impact van de stroomstoring goed te merken. KLM en Eurowings waren genoodzaakt hun vluchten naar de Duitse stad te annuleren. Het vliegverkeer is vanmorgen weer hervat maar passagiers moeten de hele dag nog rekening houden met vertragingen. In totaal zijn bijna 50.000 passagiers de dupe van de stroomstoring. 

Stroomstoring vliegveld is buitengewone omstandigheid

Een stroomstoring op het vliegveld is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben geen recht op een vergoeding omdat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane problemen met jouw vlucht. Ook als er sprake is van een buitengewone omstandigheid heb jij als passagier nog steeds rechten. Zo heb je recht op verzorging, hieronder verstaan we eten, drinken en zo nodig een verblijfsplaats.

Na 10 uur vanochtend vertraging van of naar Hamburg? Vergoeding!

Passagiers die na tien uur deze ochtend, nog meer dan drie uur vertraging oplopen vanwege de eerdere stroomstoring hebben recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Twijfel je over je rechten? Check deze dan eenvoudig en snel bij EUclaim.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Morgen staking bij Griekse luchtverkeersleiding
Volgende nieuwsitem
Eerste langeafstandsvluchten voor Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding