Stroomstoring op drukste luchthaven ter wereld: Chaos in Atlanta

Ruim tien uur lang zaten passagiers gisteren in het donker op Hartsfield-Jackson Atlanta Airport. Om één uur ‘s middags, lokale tijd, kreeg drukste luchthaven ter wereld had te maken met een stroomstoring veroorzaakt door een brand in het ondergronds elektriciteitssysteem, waardoor de generator voor noodstroom ook niet werkte.

passagiers aan het wachten in het donker op atlanta airport
© AP

Duizenden vluchten geannuleerd door stroomstoring

Atlanta Airport verwerkt dagelijks ruim 250.000 passagiers. Het is de drukste overstapluchthaven ter wereld. Door de stroomuitval zaten veel passagiers vast op het vliegveld of zelfs in het vliegtuig. Er zijn meer dan duizend vluchten geannuleerd vanwege de storing, waaronder vier vluchten naar Amsterdam. Dit zijn twee vluchten van Delta Airlines en twee vluchten van KLM. Om 6 uur vanochtend, lokale tijd, wordt het vliegverkeer van en naar Atlanta hervat.

Jouw rechten bij stroomstoring op het vliegveld

Als je vlucht geannuleerd wordt vanwege een stroomstoring op het vliegveld heb je als passagier géén recht op een vergoeding. De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor de problemen met de vlucht waardoor deze situatie als een buitengewone omstandigheid gezien wordt. Je hebt wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken en waar nodig een hotelovernachting.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Norwegian lanceert low-cost route naar New York vanaf Schiphol
Volgende nieuwsitem
Eerste storm van 2018 zorgt voor problemen op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding