Staking Italiaanse luchtverkeersleiding vandaag

Vandaag, 10 november, staakt de luchtverkeersleiding van Rome en Brescia tussen 13.00 en 17.00 uur. Dit houdt in dat er tussen deze tijden geen vluchten vertrekken en landen op de vliegvelden van Rome en Noord-Italië.

alitalia vliegtuigen bij atc op vliegveld rome

Vrijdag stakingsdag voor Italianen

 Er stond eerst een landelijke staking gepland voor vandaag, maar de meeste partijen hebben hier op het laatste moment van afgezien. De luchtverkeersleiders van Rome en Brescia gaan wel gewoon door met de staking. Er wordt een behoorlijke impact verwacht met veel vlucht annuleringen van onder andere KLM, Alitalia en Ryanair. De meeste stakingen in Italië vinden plaats op een vrijdag. Er is maar één enkele keer bekend dat er op zondag werd gestaakt. Dit komt mede doordat de luchtverkeersleiders dan dubbel betaald krijgen.

Staking luchtverkeersleiding en je rechten

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt vanwege een staking van de luchtverkeersleiding heb je helaas geen recht op een vergoeding. Dit wordt namelijk gezien als een buitengewone omstandigheid. Dit is een situatie waarop de luchtvaartmaatschappij geen invloed heeft. Je hebt wel recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en wanneer nodig een hotel overnachting. Ook heb je bij een geannuleerde vlucht recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht.

Vorig nieuwsitem
Finnair gaat passagiers wegen voor vertrek
Volgende nieuwsitem
Meer vluchtbestemmingen vanaf Maastricht Airport in 2018
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel