Spontane staking Aviapartner dupeert passagiers op Brussel Zaventem Airport

Bagageafhandelaren van Aviapartner hebben gisteravond en vanochtend het werk neergelegd op de luchthaven van Brussel Zaventem. Vooral vluchten van Ryanair en TUI zijn geannuleerd. Er worden naar verwachting nog meer vluchten geannuleerd vandaag vanwege de staking.

bagage afhandelaren bij vliegtuig met koffers

Vluchten Brussel vertrokken zonder bagage

Door de plotselinge staking zijn veel vluchten gisteravond vertrokken zonder bagage. Voor veel vakantiegangers levert dit een hinderlijke start van hun vakantie op. Honderden passagiers hebben gisteren de nacht moeten doorbrengen op het vliegveld. 

Ook vandaag staakt Aviapartner

De vakbond geeft aan dat er ook vandaag nog gestaakt wordt door Aviapartner. Er worden nog meer vluchten geannuleerd en het is een chaos op de luchthaven wat betreft achtergebleven bagage. Het vliegveld adviseert passagiers alleen met handbagage te reizen. Voor veel vakantiegangers komt de staking middenin de herfstvakantie.

Hoge werkdruk en oude apparatuur

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Aviapartner het werk neerlegt. In januari werd ook al gestaakt vanwege de hoge werkdruk bij het bagagebedrijf en de verouderde apparatuur waar mee gewerkt moet worden. Management beloofde de situatie te verbeteren, maar volgens de vakbond zijn deze beloftes niet nagekomen.

Staking bagagepersoneel is buitengewone omstandigheid

De staking van Aviapartner ligt niet onder de invloedsfeer van de luchtvaartmaatschappijen. Deze staking is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben helaas geen recht op een vergoeding voor de geannuleerde vluchten en eventuele vertragingen. Ze hebben wel recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en een hotelovernachting. Passagiers hoeven niet op het vliegveld te slapen. Wanneer de luchtvaartmaatschappij geen hotelovernachting regelt, mag je deze zelf regelen. De kosten daarvan kun je later indienen bij de luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking Ryanair cabinepersoneel Eindhoven Airport
Volgende nieuwsitem
Rechter besluit: Ryanair mag basis op Eindhoven Airport níet sluiten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding