Sneeuwstorm in Chicago leidt tot vertragingen en annuleringen

Zware sneeuwval en wind in het midwesten van de Verenigde Staten heeft tot grote problemen geleid in de omgeving van Chicago. Op Chicago O’Hare International Airport zijn talloze vluchten geannuleerd. Zeker tot en met 26 november geldt er een weerswaarschuwing.

vrouw loopt in de sneeuw

Al 1.770 vluchten geannuleerd door sneeuw

In de Verenigde Staten zijn al bijna 2000 vluchten geannuleerd vanwege de sneeuw. 5000 vluchten liepen al vertraging op. Voor veel reizigers viel de sneeuwstorm samen met het einde van Thanksgiving, dat gisteren afliep. Vanwege de vele gedupeerde passagiers hebben luchtvaartmaatschappijen hun omboekingsbeleid versoepelt, zodat passagiers sneller naar huis kunnen of naar een ander vliegveld kunnen reizen.

Weinig effect op vluchten naar Europa

Vooralsnog zijn het vooral binnenlandse vluchten die door de sneeuwval getroffen werden en vertraging opliepen. Alle KLM vluchten naar Amsterdam zijn doorgegaan. Enkele vluchten met Air France naar Parijs hebben een vertraging opgelopen of zijn geannuleerd.

Vertraging door sneeuw is buitengewone omstandigheid

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt of vertraging oploopt vanwege een sneeuwstorm heb je helaas geen recht op een vergoeding. Weersomstandigheden worden gezien als overmacht. De luchtvaartmaatschappij is hier niet verantwoordelijk voor. Tijdens de vertraging moeten zij wel een hotel voor je regelen en voor maaltijden zorgen. Doen ze dat niet dan kun je deze kosten achteraf terugvragen. Je kunt zelf je bonnen indienen bij de luchtvaartmaatschappij of dit doen met behulp van Miss Casey.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Cabinepersoneel Eurowings staakt vandaag op Düsseldorf Airport
Volgende nieuwsitem
Dreiging staking grondpersoneel Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding