Pilotentekort bij KLM

Er dreigt een groot pilotentekort bij KLM. De Nederlandse vliegtuigmaatschappij moet het komende jaar ruim honderd nieuwe piloten aannemen. De pilotenvakbond VNV meldt dat dit veel te laat is. De druk op piloten neemt toe, zeker tijdens de zomerperiode. Nu er wederom een krapte ontstaat rondom de planning, kunnen ook passagiers de dupe gaan worden van het pilotentekort.

klm cityhopper op vliegveld

KLM wil druk opvangen met gepensioneerde piloten

Elk jaar lijkt bij KLM hetzelfde probleem rond de zomerperiode te spelen. De VNV vindt het dan ook verrassend dat hier wederom niet op ingespeeld is door op tijd nieuwe piloten aan te nemen. KLM wil de krapte opvangen door gepensioneerde piloten de nieuwe vliegers te laten opleiden. De instructeurs kunnen dan zelf de reguliere vluchten overnemen. Vakbond VNV ging hier eerder al niet mee akkoord.

Verplichte rust + pilotentekort = vertraging

KLM geeft aan dat de krapte geen gevolgen hoeft te hebben voor passagiers. Toch is het logisch dat door de verplichte rusturen tussen de vluchten en het pilotentekort er situaties kunnen ontstaan waarbij vluchten vertraging oplopen. De piloten van KLM zijn al langer ontevreden over de werkdruk en hun pensioen bij de vliegtuigmaatschappij. Mochten de problemen oplopen tot een vertraging van meer dan drie uur, dan hebben passagiers recht op een vergoeding. 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Computerstoring British Airways is gevolg van menselijke fout
Volgende nieuwsitem
Nederlands glorie: Schiphol heeft grootste aantal directe vluchten van Europa
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding