Orkaan Ophelia komt aan land in Ierland en Verenigd Koninkrijk

Orkaan Ophelia komt vandaag aan land in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Dat is een heel uitzonderlijke gebeurtenis. Nooit eerder kwam een orkaan, ontstaan op de Atlantische oceaan, zo ver richting het oosten. Er worden windsnelheden tot 128 km per uur verwacht en het hele publieke leven in Ierland gaat op slot. Ook zijn er al vluchten van en naar Dublin, Cork, Belfast en andere grote vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk geannuleerd vanwege de verwachte impact van Ophelia.

orkaan ophelia en landkaart ierland en verenigd koninkrijk

Een apart gezicht: De straten in Ierland zijn leeg

Niet vaak zien we in Europa dat het publieke leven stilligt. Toch is dat vandaag in Dublin en andere delen van Ierland het geval. Straten zijn leeg, winkels, apotheken en scholen gesloten en bussen en treinen rijden vanaf het middaguur niet meer. Mensen moeten vooral binnen blijven nu er minstens 50 mm regen verwacht wordt.

Het vliegverkeer in Ierland ligt grotendeels stil

In grote delen van Ierland, Noord-Ierland en Schotland heeft het vliegverkeer last van de orkaan. Onder andere KLM, Aer Lingus en British Airways hebben vluchten geannuleerd. Vooralsnog vliegt Ryanair als normaal. Als je vlucht geannuleerd wordt vanwege extreme weersomstandigheden dan heb je geen recht op een vergoeding. Orkaan Ophelia wordt gezien als een ‘buitengewone omstandigheid’. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van je ticket. Ook heb je tijdens eventuele vertragingen vanaf twee uur recht op verzorging in de vorm van eten en drinken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Grootste impact Franse ATC staking in jaren
Volgende nieuwsitem
Parkeren op Nederlandse vliegvelden weer flink duurder
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding