Oranje reisadvies voor Spanje en gebieden van Frankrijk

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege het coronavirus het reisadvies voor Spanje aangepast naar oranje. Hetzelfde geldt voor delen van Frankrijk en voor Monaco. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

uitzicht op Spanje vanuit vliegtuig

Niet-noodzakelijke reizen afgeraden vanwege coronavirus

Op dinsdag 25 augustus om 00.00 uur is code oranje ingegaan. Het reisadvies is aangescherpt vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in de gebieden. Dit houdt in dat alle niet-noodzakelijke reizen naar de volgende landen en gebieden worden afgeraden:

Reizigers die vanuit bovengenoemde landen en gebieden terugkeren naar Nederland worden geacht om tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Code oranje was al enige tijd van kracht voor Ibiza, Menorca en Mallorca en ook voor grote steden zoals Madrid en Barcelona. Voor Frankrijk gold code oranje al enige tijd voor Parijs en het gebied rond Marseille.

Vele reizen en vluchten geannuleerd

Verschillende touroperators, zoals TUI en Corendon, annuleren vakanties naar de aangescherpte gebieden. Vanuit de touroperators wordt gekeken hoe ze kunnen terugkeren naar Nederland. Bijna 4000 vakantiegangers van TUI zijn momenteel op vakantie in een aangescherpt gebied, waarvan voornamelijk op de Canarische Eilanden. Een woordvoerder van TUI heeft aangegeven dat ze binnen een week iedereen terughalen. “Ook al mensen twee weken of langer op vakantie zouden gaan.” De 1296 vakantiegangers van Corendon die nu in Spanje zijn hebben de keuze om de vakantie af te maken of eerder terug te komen.

Transavia past vluchtschema naar Spanje voorlopig niet aan

Transavia bevestigt op de website dat zij het vluchtschema voor Spanje niet zullen aanpassen tot en met 8 september. Mogelijk vliegen ze na die datum minder vaak naar Spanje en annuleren ze vluchten.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege het coronavirus?

Als jouw vlucht door de luchtvaartmaatschappij wordt geannuleerd vanwege het coronavirus, heb je volgens Verordening 261/2004 recht op de teruggave van de ticketkosten of een vervangende vlucht. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

  • Corona-voucher ontvangen vanwege een geannuleerde vlucht?

    Heb jij een corona-voucher ontvangen voor een geannuleerde vlucht vanwege het coronavirus? EUclaim helpt je graag bij het controleren en beheren van je voucher.
    Meld je voucher aan
Vorig nieuwsitem
Ryanair schrapt een vijfde van de capaciteit in september en oktober
Volgende nieuwsitem
Vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door dichte mist

7
Geef een reactie

3 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
J. Koning en A Slagter

hoe krijg ik mijn geld terug van een geannuleerde vlucht uit Spanje ?
Transavia is niet te bereiken.
Het heeft ons meer dan 600 Euro gekost om eerder naar Nederland terug te komen.
we kunnen wel emailen , maar weten niet hoe we papieren op email laten zien?
we zijn te oud voor deze strubelingen

Peter

Iberia heeft onze vlucht richting Madrid geannuleerd.
Wij hebben aangegeven de tickets terugbetaald te krijgen, maar op wat voor een termijn is dat redelijk?
Ze bieden een voucher aan, maar dat willen we niet. Een termijn willen ze niet afgeven en kapten vervolgens het gesprek af.

Trienka

Wat te doen als een vlucht naar een bestemming in een “oranje” land NIET wordt geannuleerd. Het zou voor ons een vakantiereis zijn, dus niet noodzakelijk. Wij willen niet reizen, maar vlucht is (nog) niet geannuleerd. Wat nu?

Vragen? Chat of bel