Opnieuw stakingsdreiging van piloten bij KLM

De piloten van KLM dreigen met een nieuwe staking als er voor vrijdag geen akkoord gesloten wordt met de luchtvaartmaatschappij.

klm cityhopper vliegtuig op vliegveld

Piloten KLM eisen minder werkdruk

Pilotenvakbond VNV dreigt met een staking onder Nederlandse KLM-piloten als er voor vrijdag geen concrete toezeggingen worden gedaan over een verlichting van de werkdruk. Al maanden wordt er onderhandeld over een nieuwe cao, waarbij de werkdruk pas volgend jaar verlicht zou worden. KLM zou tijd nodig hebben om nieuwe piloten op te leiden. Leden van de vakbond zouden hier niet akkoord mee zijn. De werkdruk heeft acute aanpassingen nodig en KLM zou niet doorhebben hoe groot de onvrede bij de piloten is. Ook willen de piloten meer salaris.

Pilotentekort bij KLM

KLM kampt al langer met een pilotentekort, ze is druk bezig met het werven en opleiden van nieuwe piloten. Volgens VNV is KLM hier te laat mee begonnen. Afgelopen vrijdag staakten de Nederlandse Ryanair piloten al vanwege cao-geschillen. Toen werden er geen vluchten geannuleerd omdat Ryanair piloten uit het buitenland liet invliegen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Recht op vergoeding bij staking van Nederlandse Ryanair piloten
Volgende nieuwsitem
Luchtruim Nederland dicht door storing luchtverkeersleiding Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding