Morgen staking bij Griekse luchtverkeersleiding

Hebben we net een weekend vol Franse ATC stakingen achter de rug, gaan morgen de Griekse luchtverkeersleiders op de barricaden. Tussen 10 en één uur lokale tijd wordt er gestaakt. Voor vakantiegangers gaat dit resulteren in vertragingen.

witte kapel met blauw dakje blauwe zee en lucht op de achtergrond

Luchtverkeersleiding Europa staakt alweer

Het is de zoveelste staking van de afgelopen weken. De Franse luchtverkeersleiding heeft al zeven dagen gestaakt in 2018. Morgen gaan de Griekse collega’s staken en er staat ook een Italiaanse ATC-staking gepland voor 8 juni. Anders dan de Franse ATC-stakingen hinderen de Grieken en Italianen alleen bestemmingsverkeer. Dit zijn vluchten van en naar Griekenland en Italië. Franse luchtverkeersleiders hinderen ook overvliegend verkeer. Dit zijn bijvoorbeeld ook vluchten vanuit Nederland naar Spanje.

Impact staking ATC Griekenland

Naar verwachting worden 28 vluchten tussen Nederland en Griekenland geraakt door de staking. Deze vluchten zullen waarschijnlijk een vertraging oplopen. Passagiers hebben helaas geen recht op een vergoeding wanneer de luchtverkeersleiding staakt. Bij vertragingen vanaf twee uur heb je wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Aankomend weekend staking luchtverkeersleiding Marseille
Volgende nieuwsitem
Recht op vergoeding bij overstap
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding