Morgen staking bij Griekse luchtverkeersleiding

Hebben we net een weekend vol Franse ATC stakingen achter de rug, gaan morgen de Griekse luchtverkeersleiders op de barricaden. Tussen 10 en één uur lokale tijd wordt er gestaakt. Voor vakantiegangers gaat dit resulteren in vertragingen.

witte kapel met blauw dakje blauwe zee en lucht op de achtergrond

Luchtverkeersleiding Europa staakt alweer

Het is de zoveelste staking van de afgelopen weken. De Franse luchtverkeersleiding heeft al zeven dagen gestaakt in 2018. Morgen gaan de Griekse collega’s staken en er staat ook een Italiaanse ATC-staking gepland voor 8 juni. Anders dan de Franse ATC-stakingen hinderen de Grieken en Italianen alleen bestemmingsverkeer. Dit zijn vluchten van en naar Griekenland en Italië. Franse luchtverkeersleiders hinderen ook overvliegend verkeer. Dit zijn bijvoorbeeld ook vluchten vanuit Nederland naar Spanje.

Impact staking ATC Griekenland

Naar verwachting worden 28 vluchten tussen Nederland en Griekenland geraakt door de staking. Deze vluchten zullen waarschijnlijk een vertraging oplopen. Passagiers hebben helaas geen recht op een vergoeding wanneer de luchtverkeersleiding staakt. Bij vertragingen vanaf twee uur heb je wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Vlucht vertraagd door een staking?" text="Als je vlucht meer dan drie uur vertraagd is vanwege een staking heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de piloten of het cabinepersoneel staken. " button_text="Meer informatie" button_link="/waar-heb-ik-recht-op-bij-een-staking" field_size=""]

Vorig nieuwsitem
Aankomend weekend staking luchtverkeersleiding Marseille
Volgende nieuwsitem
Europees Hof oordeelt in Wegener Arrest: Passagiers recht op vergoeding met overstap buiten EU
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel