Keuze tussen voucher of geld terug bij KLM, Transavia en TUI

Nadat KLM en Transavia terugkwamen op het besluit om passagiers vouchers te geven in plaats van geld retour bij een geannuleerde vlucht door het coronavirus, heeft TUI hetzelfde besloten. Vanaf nu kunnen passagiers dus restitutie aanvragen voor de ticketkosten bij deze luchtvaartmaatschappijen.

uitzicht vanuit vliegtuig op vleugel en strand

Met terugwerkende kracht geld terug in plaats van voucher

Passagiers van KLM, Transavia en TUI kunnen bij een geannuleerde vlucht door het coronavirus nu tóch hun geld terugkrijgen. Eerder wilden KLM en Transavia deze optie bieden voor geannuleerde vluchten vanaf half mei, maar afgelopen donderdag week besloten ze dit toch met terugwerkende kracht te doen voor alle geannuleerde vluchten door het coronavirus. TUI volgt nu het voorbeeld van KLM en Transavia op voor passagiers die vliegtickets bij TUI hebben geboekt (ticket-only).

Coronavoucher tijdelijk gedoogd

Door het coronavirus zijn vele vluchten sinds half maart geannuleerd. De luchtvaartmaatschappijen boden vouchers aan in plaats van geld terug. Dit is in strijd met Verordening 261/2004 waarin staat dat passagiers altijd recht hebben op teruggave van de ticketkosten als een luchtvaartmaatschappij een vlucht annuleert. In eerste instantie gedoogde de Nederlandse overheid deze coronavouchers, maar de Europese Commissie had daarover een ander standpunt. Door het standpunt van de Commissie besloot het kabinet toch om reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen te vragen om passagiers de optie te geven hun geld terug te vragen bij geannuleerde vluchten door corona.

Restitutie ticketkosten aanvragen

Transavia en TUI geven op hun website aan dat ze momenteel hard werken om een veilig proces in te richten voor het terugvragen van je geld. Zodra het proces is opgezet dat noodzakelijk is om de tickets te kunnen restitueren, heb je als passagier de keuze voor een voucher of voor restitutie van de ticketkosten.

  • Maak je toch liever gebruik van een voucher?

    Maar twijfel je of de voucher aan de regels voldoet? EUclaim kan jouw voucher checken! Bij deze service controleren we de voucher op rechtmatigheid en we bewaken de vervaldatum. Daarnaast verzorgen we ook alle communicatie met de luchtvaartmaatschappij.
    Meld je voucher nu aan!
Vorig nieuwsitem
Versoepeling reisadvies Europese landen vanaf 15 juni
Volgende nieuwsitem
EUclaim bij MAX vakantieman voor vluchtannuleringen door coronavirus

10
Geef een reactie

5 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Trudy George

Hallo wij zouden 14 Juni tot 28 Juni naar Israel gaan ging niet door ,kregen een voucher maar willen ons geldteru hoe gaat dat??

Anita Gravers

Goede avond, wij zouden 12 juni naar Valencia gaan maar ,ging niet door ,we vliegen met Transavia en opodo was tussen persoon we moesten akkoord geven voor een vouchers, hebben we gedaan maar tot nu toe niks gehoord ?? Wat nu

Anita Gravers

Wij willen ook graag geld terug van onze geannuleerde reis die was op 12juni jl. Maar kunnen opodo niet te pakken krijgen zou niet weten waar ik terecht kan

JoopBouman

Wij zouden 22maart naar Innsbruck vliegen en 18 april terug naar Adam alle 2 geannuleerd en hebben aangeven voor vouchers niets meer vernomen !

Beste Joop, bedankt voor je vraag. Wat vervelend om te horen dat jullie niets meer hebben vernomen van de vouchers. Om welke reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij gaat het? Wellicht hebben zij nog steeds te maken met een enorme drukte door de vele annuleringen. Ik zou je aanraden om op een gek tijdstip contact op te nemen. Ik kan mij voorstellen dat zij ook piekmomenten kennen, net zoals de supermarkt. Succes! ~Anouk

Tilly Krumme

Wij hebben onze tickets voor vluchten in april met Transavia gekocht via Vliegtickets. Tot op heden nog geen voucher ontvangen. Contact met beide instanties leidt tot niets. Blijven naar elkaar wijzen zonder dat ik er wijzer van wordt. Onduidelijk wat ik nou van wie moet en kan verwachten. Zo waardeloos dit!

Vragen? Chat of bel